Ciao, tavasz; jön a hidegfront

2024.03.06. 07:43
Szerdán kissé visszaesik a hőmérséklet, napközben 12 és 17 fok között alakulnak a maximumok. Néhol záporokra is lehet számítani, az esernyőt nem érdemes otthon hagyni.

Szerdán napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és elszórtan ismét számítani kell záporok kialakulására, néhol akár az ég is megdörrenhet. Nyugaton és keleten-északkeleten többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Reggelre többfelé képződik pára, köd. A minimumok mínusz 1 és plusz 6,

a maximumok 12 és 17 fok között alakulnak.

Mint megírtuk, a HungaroMet figyelmeztetett, hogy szerdától a közép-európai térség, így a Kárpát-medence is fokozatosan az északi anticiklon déli peremére kerül, ennek eredményeként a hét közepén északi, északkeleti áramlással több fokkal hűvösebb levegő áramlik a térség fölé.

A hét második felében, kiemelten pénteken és szombaton az ország legnagyobb részén gyenge légköri fagyra kell számítani.

Hidegfront

Az Időkép beszámolója szerint szerdán hidegfront jellegű hatásra kell számítani, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, keringési és görcsös panaszok jelentkezhetnek, valamint ingadozhat a vérnyomás is.

A szelesebb nyugati és keleti-északkeleti tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. A napos időszakok ugyanakkor jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras