Nőnapon derül ki, hogy szabadulhat-e a lúgos orvos

2024.03.07. 14:21
Hét és fél év után feltételesen akár elhagyhatja a börtönt a lúgos orvosként ismert Bene Krisztián, akit tizenegy év börtönbüntetésre ítélt korábban a törvényszék. A Kúria 2018-ban az orvosi szakmától örökre eltiltotta.

Várhatóan péntek délután derül ki, hogy feltételesen szabadulhat-e a lúgos orvosként ismert Bene Krisztián – mondta lapunknak Szabó József a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője. A hírről elsőként a Telex számolt be, a döntésről a törvényszék közleményt ad ki. Benét 2018-ban tizenegy év börtönre ítélték, hét és fél év után szabadulhatna.

A Budai Irgalmasrendi Kórház akkori igazgatója az otthonában támadt rá volt barátnőjére, Renner Erikára 2013. március 12-én. A nőt elkábította, levetkőztette, és maró anyaggal öntötte le a nemi szervét és annak környékét. A kétgyerekes, 50 éves nő annak idején azért vállalta a nyilvánosságot, mert az ügyészség meg akarta szüntetni az ügyében indult nyomozást. Bár a rendőrség vádemelést javasolt, a Fővárosi Főügyészség szerint nem volt elég bizonyíték. Renner Erika azonban nem hallgatott, és megjelent néhány azok közül a fotók közül, amelyeket nem sokkal a támadás után a belső combjáról készítettek. 

A LÚG NEMCSAK EZT A RÉSZT, HANEM A NEMI SZERVÉT ÉS ALHASÁT IS HÚSIG MARTA, A SÉRÜLÉSEK LÁTVÁNYA VISZONT OLYAN BORZALMAS, HOGY TÖBB KÉPET NEM LEHETETT NYILVÁNOSSÁGRA HOZNI.

A nyomozás 2014-ben végül újraindult, a rendőrség Renner Erika volt barátját, Bene Krisztiánt gyanúsította a támadással. A volt kórházigazgató ellen 2015-ben vádat emeltek, de az ügyet csak öt év után tudták lezárni.

A KÚRIA 2018-BAN ÉLETVESZÉLYT OKOZÓ TESTI SÉRTÉS MIATT JOGERŐSEN TIZENEGY ÉVRE ÍTÉLTE BENÉT, ÉS AZ ORVOSI SZAKMÁTÓL ÖRÖKRE ELTILTOTTA.

A Telex úgy számolta, hogy legkorábban idén március 28-án szabadulhat, amennyiben a bv. bíró így dönt. A tizenegy évre elítélt orvos ugyanis jó magaviselettel, és az előzetes letartóztatásban eltöltött 19 hónapja miatt szabadulhatna már hét és fél év után.

A lap korábban beszélt a férfi áldozatával, Renner Erikával, akivel közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, hogy leghamarabb a férfi szabadulása előtt négy héttel fogják értesíteni, ennyi ideje lesz felkészülni.