Rágyújtott, ezért nem tudott felszállni a vonatra időben a férfi, aki szörnyethalt Csobádnál

2024.03.07. 05:53
Dohányozni szállt le az a két férfi Halmajon, akik kedden késő este felkapaszkodtak egy IC utolsó kocsijának ütközőjére. Egy szemtanú bejelentésére a vasúttársaság forgalomirányítása intézkedett a vonat azonnali megállításáról, a szerelvény Csobád és Ináncs között állt meg, de addigra az egyik ember a nagy sebességgel haladó vonatról leesett és a balesetben meghalt.

Mint arról az Index is beszámolt, kedden késő este meghalt egy ember, aki társával felkapaszkodottBudapestről Kassára tartó Hernád InterCity utolsó kocsijának hátsó ütközőjére Halmajon.

Az RTL Híradó beszámolója szerint a két férfi dohányozni szállt le, a vonat azonban elindult, és már nem tudták kinyitni az ajtót. Ekkor döntöttek úgy, hogy felkapaszkodnak a vonat utolsó kocsijának hátuljára.

A szerelvény Halmajról elindulva Inárcs felé tartott, és hamar 100 kilométer per órás sebességre gyorsított. Az 57 éves novajidrányi férfi öt kilométerrel arrébb, Csobádnál esett le az ütközőről, és azonnal meghalt. A vonat másfél kilométerrel arrébb állt meg. A 30 év körüli mérai férfi nem sérült meg.

Az encsi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a történteket, az RTL úgy tudja, hogy a fiatalabb férfit azóta már kihallgatták.

A Mávinform korábbi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a vasút veszélyes üzem, az utasok a járműveken és az állomásokon is kizárólag az utasforgalmi területeken tartózkodhatnak. Hozzátették, a vonatok tetejére vagy más alkatrészeire felmászni életveszélyes és tilos.