Előkerítették a rendőrök a Biodóm ellopott lézerpadlóját

2024.03.08. 08:30
A zuglói rendőrök négy napon belül megtalálták a fényművészeti kiállítás ellopott lézerpadlóját – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a Police.hu-n.

A XIV. kerületi rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki vasárnap 21 óra körül a XIV. kerületi Fénydómból – annak megnyitása után mindössze két nappal – ellopott két lézereszközt.

A nyomozás adatai szerint egy látogatói csoport tartózkodott a lézerek közelében, amikor egy ember odalépett, a kivetített fény megszűnt, a berendezéseknek pedig nyomuk veszett.

A zuglói nyomozók azonosították a lopással gyanúsítható 40 éves férfit, akinek a lakásán csütörtökön megtalálták és lefoglalták a két lézereszközt.

A nyomozók a férfit lopás vétség gyanúja miatt hallgatták ki, a lefoglalt tárgyakat pedig visszaadták a tulajdonosnak; a férfi a terhére rótt cselekményt beismerte és sajnálatát fejezte ki – áll a BRFK közleményében.

Mint arról korábban beszámoltunk, megnyílt a Fővárosi Állat- és Növénykert Biodómja a közönség előtt, ami március 1-től március 17-ig vetíti majd a fényművészeti alkotásokat. 

A Biodóm belső tereiben több száz intelligens lámpával, projektorral, nagy teljesítményű diavetítő berendezéssel keltik életre a fényművészek saját alkotásaikat.