Deutsch Tamás: Hajnal Miklós beismerése lerántotta a leplet a baloldalról

2024.03.08. 14:41
Vissza kell szorítani „a dollárbaloldal európai parlamenti reprezentációját”, és az EP-választáson Magyarországon kizárólag olyan képviselőket kell választani, akik Brüsszelben is a magyar érdekek mellett állnak ki – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-frakcióvezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Azzal, hogy, Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője beismerte, pártja uniós parlamenti képviselői, Donáth Anna és Cseh Katalin minden erejükkel azon dolgoztak, hogy megakadályozzák az uniós pénzek Magyarországra érkezését, „teljes a lelepleződés a dollárbaloldalon” – jelentette ki Deutsch Tamás.

A Fidesz politikusa szerint „nyilvánvaló hazugság és valótlanság”, hogy Magyarországon bármiféle jogállamisági probléma lenne, amire hivatkozva felfüggesztették az országnak járó uniós források kifizetését.

Mint mondta, az érintettek ismerik be, hogy „nincsenek jogi kérdések, csupán jogi köntösbe öltöztetett politikai támadások vannak”, és ezek anyagát a dollárbaloldal képviselői szállították.

Deutsch Tamás hozzátette: ezért kezdeményezte az Országgyűlés európai ügyek bizottsága rendkívüli ülésének összehívását, hogy áttekintsék, milyen lépéseket lehet tenni a Magyarországgal szembeni rosszindulatú, magyar EP-képviselők által indított politikai támadások elhárítása érdekében.

A Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője bízik abban, hogy az EP-választáson jelentős jobboldali előretörés lesz.

Kifejtette, hogy a mainál jóval nagyobb mandátumlétszámból olyan politikai architektúrára lenne szükség – akár egy nagy, egységes jobboldali frakcióval –, amely gyökeresen és nagyon jelentős mértékben át tudja alakítani az európai politika működését.

Ez nem arról fog majd szólni, hogy a brüsszeli intézmények hogyan támadják a tagállamokat, hanem arról, hogyan tudják az egymással együttműködő szuverén nemzetállamok közös fellépését jól megszervezni - fogalmazott Deutsch Tamás.

Beszámoltunk róla, hogy Deutsch Tamás levélben fordult Kocsis Mátéhoz, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetőjéhez, melyben az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottsága rendkívüli ülésének az összehívását indítványozta.

Célja, hogy a testület vizsgálja meg, milyen politikai befolyásolási manőverek történtek a „dollárbaloldal” részéről annak megakadályozására, hogy a magyar polgárok hozzáférjenek a jog szerint nekik járó európai uniós fejlesztési pénzekhez, és ezzel kézzelfogható, súlyos károkat okozzanak nekik.