Orbán Viktor üzenetet küldött Amerikából

2024.03.08. 18:17
A magyar kormányfő ezúttal az Amerikai Egyesült Államokból köszöntötte a nőket a nemzetközi nőnap alkalmából. Nemcsak a saját, de Donald Trump nőket méltató beszédével is jelentkezett.

Orbán Viktor idén sem mulasztotta el felköszönteni a nőket, ezúttal egyenesen az Amerikai Egyesült Államokból posztolt, és közzétett egy videót a Facebook-oldalán.

Az üzenetben ezúttal helyet kaptak a volt amerikai elnök és „friss” elnökjelölt, Donald Trump szavai is, akivel a miniszterelnök pénteken találkozhat annak floridai birtokán. 

„Az amerikai nők generációi lenyűgöző kitartásról és bátorságról, odaadásról tettek tanúbizonyságot. A mostani generáció pedig ezeknek a titánoknak az örökségét viszi tovább, és azok is maradnak. Csak akkor leszünk képesek valóban újra naggyá tenni Amerikát, ha ezeknek a nőknek a képességeit teljes egészében a társadalom hasznára fordítjuk. Ez a kifejezés, eddig nem hangzott el, de tényleg csak a nőkkel nyílik lehetőség arra, hogy naggyá tegyük Amerikát. Make America Great Again!” – hangzik el Trump beszédében, amelyet a magyar kormányfő posztolt.

„Nem szoktuk bevallani, de valójában itt Magyarországon a nők tartják össze a családokat” – ezek pedig már Orbán Viktor szavai, amelyeket egy korábbi, a 2023 szeptemberében tartott Demográfiai Csúcson mondott beszédéből emeltek ki. Az idézett beszédben a kormányfő a magyar anyák teljesítményét méltatja, akik szerinte munkába járnak, karriert építenek, állják a sarat a versenyben, mindenki ügyes-bajos dolgát észben tartják.

Adnak a világnak valamit, amire a világon ma a legnagyobb szükség van, ez pedig a feltétlen szeretet

– hangzik el a videóban. 

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor az Egyesült Államokba utazott, ahol találkozik Donald Trump amerikai elnökjelölttel is.