Gázolt a vonat Vácnál, több helyen késések várhatók

2024.03.08. 21:47
Elgázolt egy embert Vác–Alsóváros megállóhely közelében a Metropol EuroNight péntek este – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján. Mórágynál is fennakadások voltak.

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan késő éjszakáig – Göd és Vác között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, a Budapest–Vác–Szob vonalon 10-15, esetenként 15-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítani – írták.

A balesetben érintett, Breclavba, illetve Prágába, Varsóba és Berlinbe tartó vonat belföldi utasait átszállítják egy S70-es vonatra, a nemzetközi utasok pedig a helyszínelés befejezése után folytathatják utazásukat.

Hozzátették, hogy a torlódások és késések csökkentése érdekében a Nyugati pályaudvar és Vác között egyes Z70-es, G70-es vonatok S70-es járatként közlekednek. Váctól 15-20 perces késéssel folytatják az útjukat.

Mórágy közelében is fennakadások voltak

Szintén péntek este a Bajáról 18:15-kor Dombóvárra indult vonat (38711) Mórágy közelében elütött egy szarvast. Mint írták, a balesetben a motorkocsi is megsérült, útját ezért nem tudta folytatni.

A vonatot Bátaszékre visszatolták, ahonnan várhatóan 70–90 perces késéssel, egy másik motorkocsival indult újra útnak.