Furcsa dolgok történtek a gödi akkugyárnál

2024.03.09. 13:45
Tűzoltók jelentek meg a Samsung gödi gyárának területén csütörtökön, és egy épületet kiürítettek. Egyelőre nem tudni, hogy mi történhetett, nagy a titkolózás.

A koreai sajtóból értesülhettek a magyarok arról, hogy a Samsung egy harmadik akkumulátorgyárat is készül építeni Gödön, az általuk használt ipartelepen belül. Bár a Külügyminisztérium határozottan cáfolta a híreket, az RTL Híradó beszámolója szerint az LMP elnökségi tagja kivonult a helyszínre forgatni a bővítésről.

Ekkor szokatlan dolgok történtek a gyár területén belül, mivel tűzoltók sürögtek-forogtak a helyszínen, illetve az üzem dolgozóit is kiküldték az udvarra.

Emellett akkumulátorhulladékos dobozok körül voltak poroltók lerakva. A felvételeken az is látszik, hogy a gyár biztonsági szolgálatának nem tetszett, hogy felvételeket készítenek, de mivel közterületen voltak, nem tehettek ellenük semmit.

Ezért inkább keresztbe álltak egy busszal, hogy ne lehessen belátni. 

Ugyanakkor így is látszódott, hogy az épületből kiküldött dolgozókat a gyár másik részére terelték. Közben egy mentőautó is a helyszínre érkezett. 

A környezetvédelmi szabályok betartását ellenőrző megyei kormányhivatal közölte, hogy az esettel kapcsolatban nem rendelkeznek információval, a hatósághoz bejelentés nem érkezett. A katasztrófavédelem beszámolója szerint nem az ő egységeik voltak a helyszínen. 

Az LMP írásbeli kérdést nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy mi történhetett. Neki harminc napja van válaszolni. A Samsung nem válaszolt a Híradó kérdéseire, és az LMP sem kapott tájékoztatást a helyszínen.