Vizsgálatot indított a rendőrség a K. Endréről megjelent videó miatt

2024.03.11. 11:39
A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálatot indított a bicskei gyermekotthon egyik áldozatának vallomásai ügyében. A fiú a Házon kívül riportjában arról beszélt, hogy K. Endre azt kérte tőle, hogy videóra mondja: a volt igazgatóhelyettesnek nincs semmi köze a gyermekotthonban történtekhez.

Mint arról az Index is írt, a fiú a Házon kívül műsorában azt állította, K. Endre azt kérte tőle, hogy videóra mondja: a volt igazgatóhelyettesnek nincs semmi köze a gyermekotthonban történtekhez. Az áldozat azt állítja, tudatmódosító szerek hatása alatt volt, amikor beleegyezett, hogy elkészítsék a felvételeket.

A második találkozón az RTL stábja is részt vett, igaz, csak a távolból készítettek felvételeket. A találkozón a bicskei gyermekotthon egykori lakója azt kérte, hogy töröljék a felvételeket, és ne is használják azokat a jövőben. K. Endre azonban arról beszélt, hogy azokat már továbbította ügyvédjének, aki segít majd tisztára mosni a nevét, ha megfelelőek lesznek erre a körülmények. Az áldozat azonban nem állt el kérésétől, így még a padon ülve mindhárom felvételt törölték K. Endre telefonjáról.

A bicskei gyermekotthon egykori lakója a műsorban elmondta, hogy K. Endre többször is kereste őt a szabadulása óta, volt olyan, hogy pénzt adott, bevásárolt, vagy cigarettát vett neki és családjának. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint egy magánszemély feljelentést tett náluk, miután megnézte az RTL Házon kívül című műsorának riportját, amelyből kiderült, hogy K. Endre, a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettese az otthon egyik volt lakóját arról próbálta meggyőzni, hogy változtassa meg a rá vonatkozó vallomását.

Telex kérdésére a rendőrség hétfő reggel közölte, 

A FELJELENTÉS TARTALMÁT ÉS A RIPORTBAN ELHANGZOTTAKAT IS VIZSGÁLJÁK.

A kegyelmi ügyet kirobbantó ügyvéd is megszólalt az újabb esetről 

Az RTL felvételeit az a jogász is kommentálta, aki februárban arról tájékoztatta a sajtót, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének a köztársasági elnök kegyelmet adott.

A jogász a Vidéki prókátor néven indított Facebook-oldalán arról ír, hogy a képsorok alapján K. Endre nem volt méltó a kegyelemre.

K. Endre továbbra sem hagyja békén a főnöke által szexuálisan abuzált, lelkileg-idegileg meggyötört és a főnöke, valamint a »mundér becsülete« érdekében általa elárult fiatalokat. Kimondható tehát, hogy esetében nem volt eredményes a büntetés, kegyelemre pedig nem volt méltó. Ügyvédként pedig csak bízni tudok abban, hogy azt, amit most tett, nem ügyvédi tanácsra tette…

– írta a Vidéki prókátor.