Balhé a Kutyapártban: belső feszültségek miatt távozik a két társelnök

2024.03.11. 00:01
Az Index megszerzett egy belső levelet, amelyben kemény kritikákat fogalmazott meg Kovács Gergely párttársairól.

Ahogy arról az Index is beszámolt vasárnap, Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a korábbi tervekkel ellentétben mégsem indul a XII. kerületben az önkormányzati választáson polgármesterjelöltként, mert a párt többsége nem támogatta, hogy részt vegyen az előválasztáson. 

Néhány órával később azonban a Telex már arról írt, hogy nem csupán a választáson való indulástól lépett vissza Kovács, de a párt társelnöki posztjáról is lemondott, vele együtt pedig Döme Zsuzsanna (Suzi) is távozik.

Az Indexhez eljutott egy olyan belső levél, amelyben Kovács ennek okairól számol be a tagságnak. Ebben azt írtja, hogy Dömével teljesen mást gondolnak a párt jövőjéről, mint a többség, ezért döntöttek a lemondás mellett. 

Komoly válság jelei

A párt egyes tagjait is kiemeli a levélben, mint akik miatt erre az elhatározásra jutottak. Egyikükről Kovács például azt állítja, hogy másfél éve nem tudják kideríteni, hogy „miért kapja a fizetését a pártban”, mert amikor kísérletet tettek erre, 

akkor felmondott és leírta nektek, hogy milyen köcsög a vezetőség.

Úgy fest tehát, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt néhány hónappal az önkormányzati és európai parlamenti választások előtt komoly válságba került, pedig az elemzők szerint idén van először igazán esélye a 2016-ban alakult viccpártnak arra, hogy megugorja a bejutási küszöböt és bekerüljön a brüsszeli és strasbourgi döntéshozatalba. 

A távozó társelnökkel egyébként néhány hete készítettünk hosszabb videóinterjút az Indexre, ezt itt tudják visszanézni: