A Momentum képviselője elmondta, szerinte miért kényszerültek lemondásra az MKKP társelnökei

2024.03.11. 15:40
Hajnal Miklós a Momentum országgyűlési képviselője szerint a Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnökei, Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna azért kényszerülhettek lemondásra, mert tudják, hogy együttműködésre van szükség, és mert szerették volna előválasztáson eldönteni, hogy ki lesz a Hegyvidék ellenzéki polgármester-jelöltje.

Mint arról korábban beszámoltunk, távozik a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöki székéből Kovács Gergely, a párt alapítója, valamint társa, Döme Zsuzsanna is.

Először egy Facebook-bejegyzésből derült ki vasárnap, hogy mégsem indul Kovács Gergely a XII. kerületi polgármester-választáson. Nem sokkal később szerkesztőségünk birtokába jutott egy belsős levél, amelyben Kovács Gergely kemény kritikákat fogalmazott meg párttársaival szemben, és az is kiderült, hogy a választási visszalépés mellett ő és Döme Zsuzsanna is lemondanak a társelnöki posztról.

Hajnal Miklós, a Momentum XII. kerületi országgyűlési képviselője a történtekkel kapcsolatban hétfőn posztolt a Facebook oldalára.

A képviselő szerint a Kutyapárt társelnökei valószínűleg azért kényszerültek lemondásra, mert szerették volna az ellenzéki pártokkal együttműködve előválasztáson eldönteni, hogy ki lesz a Hegyvidék ellenzéki polgármester-jelöltje, mivel tudják, hogy együttműködésre van szükség, a városvezetéshez pedig kompromisszumok kellenek.

Nagyon sajnálom Gergőéket, mert sok munkát és időt tettek ebbe a projektbe (...). Láttam rajta, hogy fontos ez neki, nem csak a saját választási esélyei miatt, hanem mert felelősséget érez a kerületért és a választási végeredményért. Sajnálom, hogy éppen akkor áll ki mögülük a tagság, amikor megpróbálnak felelős döntést hozni, együttműködni, és a Hegyvidék érdekeit nézik a Kutyapárt szempontjaival szemben

– írja Hajnal Miklós.

A képviselő szerint most az a legfontosabb, hogy minél hamarabb eldőljön, hogy a versenyben maradt polgármester-jelöltek közül ki lesz a Fidesz ellenfele, és mindenki érdeke, hogy az erőforrásaikat a Fidesz legyőzésére és ne az egymással való versengésre összpontosítsák.

Hajnal Miklós az ellenzéki pártokat arra kéri, hogy a közös képviselő-jelöltek személyét véglegesítsék minél hamarabb, és hogy győzelmük esetén biztosítsanak Kovács Gergelynek egy, az önkormányzati átláthatóságért is felelős alpolgármesteri tisztséget, mivel szerinte ez így a méltányos.

Ma este dönthetnek

A Kutyapárt nem fogja vizsgálni, hogy a zárt Facebook-csoportból hogyan szivároghatott ki a sajtóhoz a két társelnök hirtelen felindultságból megfogalmazott lemondási szándéka, de úgy tudjuk, hogy azt a pártban nem tekintik hivatalos lemondásnak. Erre utal, hogy 

hétfő ESTE 20 ÓRAKOR RENDKÍVÜLI ONLINE TAGGYŰLÉST TARTANAK, AMIN MEGPRÓBÁLJÁK MEGERŐSÍTENI AZ ELNÖKSÉGET, ÉS ÚJRATÁRGYALJÁK A XII. KERÜLETI STRATÉGIÁT.

Az előválasztást a Hegyvidéken április 4 és 10. között tartják, amelyen Farkas Csaba mellett Visi Piroska, a Hegyvidék Jövője nevű civil szervezet polgármesterjelöltje mérkőzhet meg – ha a Kutyapárt tagjai úgy döntenek – Kovács Gergellyel.