Orbán Viktornak küldött javaslatot Magyar Péter

2024.03.11. 11:48
A miniszterelnök exkluzív interjút adott vasárnap az M1-nek, amit Magyar Péter jogász sem tudott szó nélkül hagyni. A Diákhitel Központ korábbi vezetője konkrét javaslatot küldött Orbán Viktornak, majd Sulyok Tamás köztársasági elnök beiktatási ceremóniáját is bírálta.

Mint írtuk, exkluzív interjút adott Orbán Viktor kormányfő vasárnap az M1-nek, amelyben beszélt többek között az új köztársasági elnökről, az orosz–ukrán helyzetről és a Donald Trumppal való találkozójáról is.

A miniszterelnökkel készített interjút Magyar Péter sem tudta szó nélkül hagyni. 

Tegnap miniszterelnök úr interjút adott a »köz«televízióban. Javaslom neki és a Rogán-zenekar többi szólistájának is, hogy egyszer próbálják ki, milyen érzés olyan médiumnak nyilatkozni, ahol nincsenek előre megírt kérdések és válaszok. Segítek: izgalmas, üdítő és egyben felszabadító érzés

– fejtette ki Facebook-bejegyzésében Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje.

Megjegyezte, hogy továbbra is várja az általa „kormánypropagandának” tartott médiumok felkeresését, mivel szerinte „az általa felvetett kérdésekkel még nem mertek foglalkozni”. 

Magyar Péter végül Sulyok Tamás köztársasági elnök vasárnapi beiktatási ceremóniájára is kitért. A jogász azt kifogásolta, hogy szerinte az eseményt „titokban, meghívott vendégek előtt és kordonok mögött” zajlott. Hozzátette, hogy „ennél Magyarország és a magyarok elnöke is többet érdemel”.

Pár nap múlva zászlót bont

Magyar Péter folyamatosan jelentkezik a magyar kormányt bíráló bejegyzéseivel, mióta volt felesége, Varga Judit volt igazságügyi miniszter visszavonult a közélettől. Többek között üzent Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek is, majd valóságos kommentháború robbant ki közte és Ceglédi Zoltán politikai elemző között. 

A jogász a médiában jelezte, hogy hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása, így emiatt több magánszemély is feljelentést tett ellene. A Központi Nyomozó Főügyészség szervezeti egysége, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, emellett tanúként is beidézték. 

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk az Indexen, Magyar Péter pártalapításra készül. 

A Diákhitel Központ korábbi vezetője már lázasan keresi a szövetségeseket egy új politikai formáció megalakításához, és állítólag az idei európai parlamenti választáson is indulna a formációval.

MAGYAR PÉTER ERRŐL A KÖZÖSSÉGI OLDALÁN IS BESZÁMOLT, AZT ÍRTA, HOGY IDEJE LÉTREHOZNI EGY ÚJ ERŐT, AMELY MENTES A KORMÁNYZATI ÉS ELLENZÉKI POLITIKUSOKTÓL IS.

„Talpra, magyar! Itt az idő, hogy elkezdjünk dolgozni közösen a hazánkért, a gyermekeinkért, az unokáinkért és a jövőnkért. Itt az idő, hogy mindenféle ideológiától, kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikustól mentesen létrehozzunk egy új erőt, amit nem lehet megkerülni, megvásárolni, megfélemlíteni” – írta bejegyzésében, hozzátéve, hogy „itt az idő megalkotni egy nemzeti minimumot, megszüntetni a magyarok közötti mesterséges megosztottságot”. A jogász március 15-ére meghirdetett rendezvénye a Zászlóbontás március idusán címet viseli.