Vitézy Dávid közölte: eddig dönt arról, hogy elindul-e a főpolgármesteri posztért

2024.03.11. 14:06 Módosítva: 2024.03.11. 14:40
Vitázy Dávid hétfő reggel azt mondta: legkésőbb március végéig eldönti, hogy indul-e a 2024-es önkormányzati választáson, vagy sem. Mint mondta, az LMP és számos civil szervezet is örülne a jelöltségének.

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár hétfő reggel az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy elindul-e a főpolgármesteri posztért, vagy sem.

Nem döntöttem még ezt el, ígérem, hogy március végéig végleges választ fogok arra adni, hogy elindulok-e ezen a főpolgármester-választáson

– mondta Vitézy Dávid. Hozzátette, az LMP mellett számos civil szakmai szervezet is megkereste őt, és arra „unszolják”, hogy vállalja el a jelöltséget, és induljon el a 2024-es főpolgármester-választáson.

Mint arról az Index is írt, egyelőre nem világos, hogy ki lehet Karácsony Gergely első számú kihívója az idei önkormányzati választásokon, annyit lehet tudni, hogy a jelenlegi főpolgármester újrázását a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP, valamint a Párbeszéd is támogatja.

A Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje Brenner Koloman, a Mi Hazánk Mozgalomé Grundtner András, miközben az LMP Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkárral tárgyal az indulásról.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke Vitézy indulásáról úgy nyilatkozott, hogyha a Fidesz is beáll Vitézy Dávid mögé, akkor Karácsony Gergely veszíteni fog.