Videó buktatta le Győrfi Pált: tilosban parkolt a szolgálati autójával

2024.03.12. 21:21
Rajtakapták Győrfi Pált, ahogy a Margitszigeten tilosban parkolt szolgálati autójával. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője sajnálja a történteket, és elismerte, nem az első alkalommal szegte meg a szabályokat.

Videó buktatta le Győrfi Pált, ahogy március 7-én reggel az Országos Mentőszolgálat egyik autójával egy behajtani tilos táblával elzárt területen parkol – írja az RTL Híradó.

A Margitszigetre autóval érkezők óránként 600 forintért parkolhatnak le. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a fizetőparkolótól alig egy percnyi sétára, a tilosban állt meg. 

A csatorna szembesítette a történtekkel Győrfi Pált, aki elmondta, sajnálja a történteket, és úgy tisztességes, ha vállalja a felelősségét. A szóvivő – hogy pozitív példát mutasson az embereknek – hetente két-három alkalommal fut, amit rendszeresen megoszt közösségi oldalán is.

Állítása szerint legfeljebb negyven percig parkolhatott a tilosban, amíg futott egy szigetkört. 

Győrfi Pál azt is elismerte, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy szabálytalankodott.

Hozzátette, korábban a Margitsziget dolgozói ajánlották fel neki, hogy az elzárt területen parkolhat, bár írásos engedélyt erről nem kapott. Győrfi Pál tart a sorompóval lezárt helyektől, de megígérte, ezentúl ő is a fizetős parkolót használja.

Azon a helyen, ahol Győrfi Pál parkolt, csak a Budapest Közút és a Gázművek autói hajthatnának be. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága arról tájékoztatta a csatornát, hogy az ilyen típusú szabályszegésekre a rendőrség 39 ezer forint összegű közigazgatási bírságot és négy közúti előéleti pontot szabhat ki.