Akár Győrfi Pál is lehet a Fidesz lehet főpolgármester-jelöltje Budapesten

2024.01.30. 16:55
Egy piackutató cég telefonos interjúiban Szentkirályi Alexandra, Vitézy Dávid és immár Győrfi Pál népszerűségét is vizsgálja.

Újabb név bukkant fel lehetséges főpolgármester-jelöltként – írta a 24.hu. A portál több olvasóját megkereste a napokban egy piackutató cég, akik az interjúalanyoknál két, 2019-ben megbuktatott fideszes pogármesterre, Bús Balázsra és Wintermantel Zsoltra is rákérdeztek, de három másik név is felbukkant Karácsony Gergely esetleges kihívójaként:

  • Vitézy Dávid, az ötödik Orbán-kormány volt közlekedési államtitkára;
  • és Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Arról érdeklődtek a kutatást végzők, hogy különböző szcenáriók esetén a megkérdezettek kire szavaznának. Lehetséges forgatókönyvként egy háromszereplős, amelyben Karácsony Gergely mellett Vitézy Dávid LMP-jelöltként és Szentkirályi vagy Győrfi Fidesz-jelöltként indul,

valamint egy kétszereplős versenyt is felvázoltak, mely szerint a főpolgármesterrel Szentkirályi, Vitézy vagy Győrfi egyedül állna szemben.

A Fidesz, ahogyan azt Kubatov Gábor pártigazgató hétfőn megerősítette, csak március végére ígéri a jelölt megnevezését, Vitézy és az LMP egyelőre kivár. A  Válasz Online Vitézy-köréből  érkező forrására hivatkozva úgy értesült, hogy a Fidesz-jelölt megnevezése után jöhet csak a volt államtitkár bejelentése.

A 24.hu azt írta, hogy a kutatás megbízója nem ismert, Győrfi Pálra előfordulhat, hogy csak viszonyítási pontként tekintenek, az oldal kérdése a szóvívő azt a választ adta, hogy a Fidesztől ilyen felkérést nem kapott.

A piackutató cég kérdései a 24.hu szerint a kormányoldal agendájához igazodtak: Lánchíd felújítás-korrupció, visszavont fővárosi járatritkítás, BKK vezérigazgató hasonlata az utasok és a hálaadási pulyka között.