Kihirdették Orbán Viktor programját, ez lesz a menetrend

2024.03.12. 20:00
Megjelent a kormány hivatalos programja a március 15-i nemzeti ünnepre, amely azt is tartalmazza, hogy Orbán Viktor mikor mond beszédet.

A kormányfő egy Facebook-posztban már az előző héten is jelezte, hogy beszédet mond a nemzeti ünnepen.

Akkor még csak szűkszavúan annyit írt:

Találkozzunk március 15-én a Nemzeti Múzeumnál! A haza minden előtt!

A magyar kormány Facebook-oldalán most megjelent a március 15-i programok hivatalos menetrendje is. Mint írták, a Kossuth téren reggel 9-kor lesz zászlófelvonás, ezt követi a huszármenet a Nemzeti Múzeumig,

amely előtt 10.30-kor lesz díszünnepség a miniszterelnök beszédével.

A kormányfő legutóbb 2019-ben tartott március 15-i beszédet a fővárosban, ugyanezen a helyszínen. Tavaly Petőfi Sándor kiskőrösi szülőházánál szólalt meg a nemzeti ünnepen.

A többi program 

A kormány tájékoztatása szerint a miniszterelnöki beszéden kívül 10 és 18 óra között „Nyitott Parlament” is lesz, vagyis ingyenesen meg lehet látogatni az Országházat és meg lehet tekinteni a Szent Koronát.

A nemzeti múzeumban 14 órától családi programok lesznek, 17.30-tól pedig fényfestéseket lehet megtekinteni emblematikus középületeken. Nemrég a BRFK is közleményt adott ki arról, hogy a közlekedésben milyen változásokra kell számítani a nemzeti ünnepen. 

A március 15-i nemzeti ünnep napjára gyakran Békemenetet is szoktak szervezni a kormány szimpatizánsai. Erről is kiderült már, hogy lesz-e idén.