Síremléket használtak drogdepóként

2024.03.13. 08:57
Összesen közel egy kilogramm fehér por, közel 300 rózsaszín tabletta és több száz simítózáras tasak került elő egy síremlék koszorúkkal és fenyőágakkal letakart földje alól: egy anya és fia a meghalt apa nyughelyét használta kábítószer-tárolónak. A bélapátfalvi férfit a gyanúsítottak kihallgatását követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, míg anyja és két vásárlója szabadlábon védekezik.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) elfogta azt a 37 éves férfit és 60 éves édesanyját, akik a gyanú szerint Hevesben és Borsodban terjesztettek kábítószert: az illegális családi drogbiznisz egyik rejtekhelye az évekkel ezelőtt meghalt apa nyughelye volt – közölte a rendőrség.

A KR NNI Bűnügyi Szolgálat Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály miskolci egysége tavaly ősszel kezdett nyomozásba egy bélapátfalvai férfival kapcsolatban.

A gyanú szerint a 37 éves férfi rendszeresen nagy tételben vásárol speedet és extasyt, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben történő továbbértékesítés céljából.

A nyomozók egyre több bizonyítékot gyűjtöttek össze anya és fia ellen az eljárás előrehaladtával, a fordulópont az volt, amikor a férfi a rendőrök szeme láttára adott el speedet két kuncsaftjának március 10-én.

Eközben a férfi édesanyja a temetőben rejtette el az aznap megvásárolt drog nagy részét, férje sírhelyét használva rejtekhelyül.

Három kábítószerrel teli műanyag doboz került elő a síremlék koszorúkkal és fenyőágakkal letakart földje alól, miután a nőt a rendőrök elfogták.

Összesen közel egy kilogramm fehér port találtak az étrendkiegészítős flakonokban, valamint közel 300, korona mintájú, rózsaszín tablettát, és több száz simítózáras tasakot. Az elsődleges gyorstesztek alapján a por amfetamin, míg a tabletta extasy volt, de a részletes szakértői vizsgálatok még zajlanak.

A 37 éves férfit és 60 éves édesanyját elfogásukat követően kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg az NNI miskolci nyomozói, míg a két vásárlót – egy domaházi és egy borsodnádasdi férfit – kábítószer birtoklásával.

Az akcióban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak segítségére volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bükk Bevetési Alegysége. A bélapátfalvi férfit a gyanúsítottak kihallgatását követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, míg anyja és két vásárlója szabadlábon védekezik.