Megkezdődtek a munkálatok a Hotel Silvanusban

20240311- MG 6309
2024.03.13. 10:53
Március 9-én tűz ütött ki a visegrádi Hotel Silvanusban, ahonnan több mint 200 embert kellett kimenekíteni. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de jelentős károk keletkeztek. A Hotel Silvanus szerda délelőtt közölte, hogy megkezdték a felújítási munkálatokat, és azt üzenték: „Talpra állunk!”

Szombaton délelőtt keletkezett tűz a visegrádi Hotel Silvanusban. Az épület tetőszerkezete kapott lángra, és a szálloda legfelső, negyedik emelete teljesen leégett. 

A Panoráma útra riasztották a tűzoltókat, akik nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és órákon át viaskodtak a lángokkal. Több mint 200 embert kellett kimenekíteni, személyi sérülés szerencsére nem történt.

A szálloda igazgatója, Pintér Róbert elmondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet. Hozzátette, hogy jelentős kár keletkezett, és szerinte a könnyűszerkezetes tetőt ki kell cserélni.

A Hotel Silvanus többször is írt a történtekről a közösségi oldalán, vasárnap este azt közölték, hogy senkit sem bocsátanak el, mivel minden munkatárshoz ragaszkodnak, továbbá leírták, hogy kollégáikkal közösen megkezdték a megközelíthető helyek rendbetételét.

Pintér Róbert egy interjúban kijelentette, hogy „Talpra állunk!”, ugyanis elmondása szerint a hotel dolgozói ezt a szlogent választották a tűzeset napján. Az igazgató nagyon bizakodó hangnemet ütött meg, és azt mondta, hogy szerinte már fél éven belül újraindulhat a hotel. Hozzátette, most kényszerszünetet tartanak és bezárnak, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb újra tudják fogadni a vendégeket.

A Hotel Silvanus szerda délelőtt közölte, hogy megkezdték a felújítási munkálatokat, és ők is üzenték: „Talpra állunk!”

(Borítókép: A visegrádi Hotel Silvanus épülete 2024. március 11-én. Fotó: Németh Kata / Index)