Az országnak nem Magyar Péterre van szüksége – üzente Dobrev Klára

2024.03.17. 07:58
Az RTL Híradó kérdezett meg ellenzéki politikusokat és szakértőket Magyar Péter mozgalmáról. Többen is azt mondták, óvatosan szemlélik a nemrég pártot alapító Magyart.

Magyar Péter március 15-én jelentette be, hogy pártot alapít. Nem sokkal később interjút is adott, amelyben kifejtette elképzeléseit.

Az RTL Híradó megkérdezte többek közt Dobrev Klárát, a DK európai parlamenti képviselőjét arról, mit gondolnak Magyarról.

Az országnak nem a NER-ből kiúgrott Magyar Péterre és alakuló pártjára van szüksége

– mondta Dobrev Klára.

Hozzátette, nem érti, miért is bízna bárki abban, hogy „Orbán Viktor nélküli Fidesz” segítségével helyre lehet hozni a Fidesz-kormányzás kárát (ezzel vélhetően arra utalhatott, hogy Magyar nem zárkózott el attól, hogy koalícióra lépjen a Fidesszel, ha már nem Orbán Viktor lesz a miniszterelnök).

Magyar Péter március 15-én, a Partizán vendégeként arról beszélt, hogy szerinte az ellenzék 2022-es vereségének oka az volt, hogy „mindenki összegyurcsányozta magát”, és ebből nem is tudnak kikecmeregni.

De mindenkinek szíve joga lejönni Gyurcsány Ferencről

tette hozzá.

Az RTL Híradó megkérdezte Tüttő Kata MSZP-s budapesti főpolgármester-helyettest is.

Én úgy vagyok ezzel, mint egy tapasztalt kémikus egy új, ismeretlen vegyszerrel, aminek a forrása bizonytalan, a csomagolása izgalmas. De én óvatosan kezelem

–mondta Tüttő Kata.

Ruff Bálint kampányszakértő, a Partizán műsorvezetője azt mondta a csatornának, szerinte Magyar Péter régóta készülhetett a színrelépésre, ügyesen lovagolja meg a jelenlegi magyar médiahelyzetet, és az is segíti, hogy az embereknek elegük van a meglévő ellenzéki pártokból. László Róbert, a Political Capital választási szakértője pedig úgy vélekedett, nem tűnik valószínűnek, hogy Magyar Péter június 9-ig fel tudna építeni egy olyan pártot, amely indulhatna az EP-választáson, miután március 15-ig pártnevet sem tudott bejelenteni.