Magyar Péter és Varga Judit is a kapcsolati erőszakról posztolt

2024.03.17. 21:56
Magyar Péter szerint a „suttogó propaganda″ azt terjeszti róla, hogy megverte a volt feleségét, és emiatt többször kellett rendőrt hívni hozzájuk. A jogász abszurdnak nevezte a vádakat. Mindeközben Varga Judit a kapcsolati erőszakról osztott meg egy videót, amelyhez azt írta: „Mindig van kiút.″

A Diákhitel Központ korábbi vezetője közösségi oldalán tett közzé egy terjedelmes bejegyzést, amelyben arról írt, hogy büntetőeljárást kezdeményez azokkal szemben, akik valótlanul állítják, hogy többször is megverte a feleségét. Szerinte „ezen vádak totálisan abszurdak és minden valóságalapot nélkülöznek”.

Hozzátette, sejtette, hogy a szimpla családi vitájukat sikerül majd kiszínezni úgy, hogy erőszakosan lépett fel feleségével szemben. Mint írta, az esetről egy titkosított jelentés is készült, ami tudomása szerint a „belügyminiszter és a miniszterelnök asztalán is járt”.

A valóság persze egészen más volt. Arról volt pusztán szó, hogy egy veszekedés után a volt feleségem bejelentette, hogy egy általam nem ismert időszakra és helyre elviszi a közös gyerekeinket, amibe én nem akartam beleegyezni

– fogalmazott a bejegyzésében, hozzátéve, hogy az eljárásba az állami testőrök is bevonásra kerültek.

„Hogy a rendőri jelentés tartalmának nagy része hamis, fiktív elemekből áll, onnan is tudható, hogy amennyiben nem így lett volna, akkor mind a testőröknek, mind az érintett kormánytagoknak hivatalból feljelentést kellett volna tenniük. Ilyet természetesen sosem tettek, hivatalos eljárás sosem indult ellenem, mivel a cél nem is ez volt, hanem hogy fogható legyek. Ahogy mindenki a rendszerben” – írta Magyar Péter.

A titkos jelentéssel kapcsolatban kitért arra is, hogy szerinte „elkerülhetetlen egy ilyen helyzetben, hogy amennyiben az irat valóban a rendőrségről került ki, úgy vállalva a szakmai felelősséget, lemondjon az országos rendőrfőkapitány, illetve vállalva a politikai felelősséget, távozzon a belügyminiszter”.

Varga Judit is posztolt

A jogász bejegyzése után az érintett fél, Varga Judit is a párkapcsolati erőszakról posztolt közösségi oldalán. Magyar Péter volt felesége egy két évvel ezelőtti kisfilmet osztott meg, amelyhez azt írta: „Mindig van kiút.” A videót az Ökumenikus Segélyszervezet készítette a verbális és lelki bántalmazásról.

Volt felesége bejegyzésére Magyar Péter pillanatokon belül válaszolt.

„Kedves Judit! Én mint a gyermekeim anyját, téged egészen eddig védtelek egy ország előtt. Nem tudom, mivel zsarolnak, és azt sem, hogy miért teszed ezt a gyermekeinkkel. Én továbbra sem fogom a házasságunk szennyeseit kiteregetni a nyilvánosság előtt” – fogalmazott a jogász.

Megjegyezte, hogy bár rossz házasságban éltek, már mindkettőjüknek van esélye egy boldog kapcsolatra. Én szurkolok neked”  tette hozzá.