Botrányosan viselkedtek az Eb-mérkőzéseken, kitiltaná a szurkolókat az ügyészség

2024.03.20. 09:21
A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt 45 férfival és 3 nővel szemben, akik 2021-ben, a Puskás Arénában megrendezett labdarúgó-mérkőzéseken beugráltak a pályára, poharakat dobáltak be, sőt, egyikük egy égő pirotechnikai eszközt is a pályára hajított.

A vádirat lényege szerint a vádlottak szurkolóként vettek részt a labdarúgó Európa-bajnokság keretében, a Puskás Arénában 2021. június 15-én megrendezett Magyarország–Portugália, 2021. június 19-én lebonyolított Magyarország–Franciaország és a 2021. szeptember 2-án lezajlott Magyarország–Anglia közötti vb-selejtező valamelyikén, néhányan közülük több meccsen is.  Ezek alkalmával a vádlottak átlépték a szabályszerű szurkolás kereteit, közülük többen beugráltak a pályára, műanyag poharakat dobáltak be, illetve egyikük egy pirotechnikai eszközt is működésbe hozott, majd azt behajította a pályára, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a 48 személyt sportrendezvényen elkövetett rendbontás vétségével, illetve bűntettével vádolta meg vádiratában. A kerületi ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a rendbontókkal szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el őket futballmérkőzések látogatásától.

A bíróság a vádlottakkal szemben gyorsított eljárásban, büntetővégzésben 182-től 440 ezer forintig terjedő pénzbüntetéseket szabott ki, és 1 évre eltiltotta őket a futballmeccsek látogatásától.

Több vádlott részletfizetést kért, és voltak, akik tárgyalás tartását kérték, utóbbiak vonatkozásában a bírósági eljárás folytatódik.