Torlódásokra számíthatnak az autósok a határátkelőknél

2024.03.20. 06:14
Informatikai rendszerhiba miatt megnövekedett átkelési időre és torlódásokra kell számítani a határátkelőhelyeken. Az ország közútjain egyelőre nyugalom van, viszont elkezdődtek az útburkolat-javítások, ezért több helyen korlátozásokra kell majd számítani.

A police.hu információi szerint informatikai rendszerprobléma merült fel 2024. március 20-án 5 óra 5 perctől a közúti határátkelőhelyeken.

A szakemberek megkezdték a hiba elhárítását.

A külföldre utazóknak ajánlják, hogy indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, a Csanádpalota határállomás előtt az erős tranzitforgalom miatt már 3 kilométeres a kilépő kamionsor.

Elkezdődtek az útjavítások

Az M0-s autóúton, a keleti szektorban, az M31-es autópálya csomópontjánál, az M3-as autópálya felé vezető oldalon, az 55-ös kilométernél egy kamion szalagkorlátnak ütközött. A külső sávot lezárták – közölte az Utinform.

Az M0-s autóút, északi szektorán, a 11-es főúti végcsomópont irányába az M3-as autópálya csomópont és a 2-es főúti csomópont között a burkolatrepedéseket öntik ki. 9.00 órától várhatóan szerdán 15.00 óráig a külső sávot lezárják.

Az M30-as autópályán, a 33-as km-nél a Miskolc-észak csomópont és a 40-es km-nél lévő Szikszó csomópont között garanciális javítási munkát végeznek. A két csomópont között mindkét oldalt lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik. A munkavégzés várhatóan több hónapig is eltarthat.

Frissítés: 5 óra 58 perc

A hiba okát a szakemberek megtalálták és megoldották, 5 óra 50 perctől a határforgalom ismét zavartalan.