Rendőrök kísértek kórházba egy kismamát Budapesten

2024.03.20. 14:59
Március 19-én reggel Budapesten egy férfi kért segítséget a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság Bevetési Főosztályának munkatársaitól, mert várandós feleségénél megindult a szülés. A készenléti rendőrök segítettek időben bejutni a kórházba. Az édesanya egészséges kislánynak adott életet.

Budapesten, március 19-én a készenléti rendőrök segítettek időben bejutni a kórházba annak a nőnek, akinél megindult a szülés – írja a Készenléti Rendőrség a police.hu oldalon.

A Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság Bevetési Főosztályának munkatársaitól kért segítséget március 19-én reggel Budapesten egy férfi, mert várandós feleségénél megindult a szülés és nem értek volna be időben a kórházba – közölte a Készenléti Rendőrség.

A járőrök megkülönböztető jelzést használva rendőrségi szolgálati gépjárművel biztonságosan felvezették a házaspár autóját a kórházig, majd felkísérték az ellátást végző egészségügyi személyzethez. Az édesanya egészséges kislánynak adott életet – áll a police.hu által kiadott közleményben.

Többek közt tavaly nyáron történt ehhez hasonló eset, amikor 2023. június 20-án délután egy apuka tárcsázta a 112 segélyhívót, amikor vajúdó feleségével az oldalán egy fővárosi kórházba tartott. Budakalásznál félreállt, attól tartott, nem érnek be időben a kórházba.

A Pest Vármegyei Tevékenység-irányítási Központ kezelője haladéktalanul a címre irányította a legközelebb lévő, szentendrei járőrpárt, akik feltolták a szirénát, a megkülönböztető jelzést, majd az apuka autója előtt haladva tették szabaddá az utat. A szülés akkor is biztonságosan és problémamentesen lezajlott.