Azonnal törölje, ha ilyen levelet kap az OTP nevében

2024.03.20. 09:30
Az elmúlt időszakban nagyon megszaporodtak az internetes és telefonos átverések. A csalók fegyvertára úgy tűnik, kifogyhatatlan, ugyanis időről időre újabb módszerrel próbálják tőlünk kicsalni a banki vagy a pénzügyi hozzáférési adatainkat. Most újabb átverés terjed, ezúttal az OTP mobilalkalmazás felhasználóinak kell résen lenniük.

Az OTP legutóbb csupán néhány napja figyelmeztetett, hogy az utóbbi időszakban egyre többször próbálják megszerezni a gyanútlan ügyfelek személyes és banki azonosító adatait csalók. Akkor arról számoltak be, hogy a bűnözők telefonhívásokkal próbálkoznak, ahol a pénzintézet ügyintézőjeként, munkatársaként mutatkoznak be.

Most újabb átverés terjed, ezúttal egy levelet küldenek a csalók az e-mail-címünkre, melyben arra hívják fel a figyelmünket, hogy frissítsük az OTP-alkalmazást a telefonunkon – vette észre a 24.hu.

Azért írunk, hogy tájékoztassuk mobilalkalmazásunk közelgő frissítéséről, amely elengedhetetlen az esetleges szolgálati fennakadások elkerülése érdekében.

Fejlesztőink szorgalmasan dolgoznak alkalmazásunk funkcionalitásának és biztonságának javításán, és ez a frissítés fontos hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz, amelyek kulcsfontosságúak szolgáltatásaink folyamatos megbízhatósága szempontjából. Minden felhasználónak feltétlenül aktiválnia kell ezt a frissítést az optimális teljesítmény biztosítása és a felhasználói élmény megzavarásának elkerülése érdekében. Az alkalmazás frissítéséhez egyszerűen kövesse az alábbi linken található utasításokat:

– áll a levélben, melynek végén egy link található.

Fontos, hogy amennyiben ilyen levelet kapunk, legjobb, ha azonnal töröljük. A lap felhívja a figyelmet, hogy a levél alkalmas a megtévesztésre, hiszen megjelenik az OTP logója, valamint a pénzintézetre jellemző az arculat is.

A szöveg végén található link pedig egy olyan oldalra vezet, amely szintén rendkívül megtévesztő, hiszen nagyon meggyőzően másolja a bank hivatalos oldalát.