Újabb részletek derültek ki a józsefvárosi gyilkosság gyanúsítottjáról

2024.03.23. 10:00
Alig pár napja szabadult a börtönből, máris rács mögé kerülhet B. Ferenc, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte ideiglenes szállásadóját Józsefvárosban, akit nem is ismert. A gyanúsított férfi tagadja, hogy gyilkolt volna.

Nemrég szabadult a börtönből B. Ferenc, akit azzal gyanúsítanak, hogy szerdán hajnalban meggyilkolt egy férfit Budapest VIII. kerületében, Józsefvárosban, egy Korányi utcai lakásban – tudta meg a 24.hu. A lap úgy tudja, a 30 éves férfi csalás miatt ült, és csupán néhány nappal a gyilkosság előtt engedték  ki a börtönből.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatosan a lap megkeresésére azt mondta, hogy az ügyészség már indítványozta is az emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását.

Mint ahogy azt az Index is megírta, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya kihallgatását követően őrizetbe vette B. Ferencet, akit a nyomozók azzal gyanúsítanak, hogy 2024. március 20-án, reggel megölt egy férfit Budapest VIII. kerületében, egy Korányi utcai lakásban. A nyomozók az emberöléssel gyanúsítható férfit pár óra alatt azonosították, és hajtóvadászatot indítottak ellene. 

A feltételezett elkövetőt március 21-én, 13 óra körül Budapest VIII. kerületében, a Kőbányai úton a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói elfogták, elszámoltatása jelenleg is tart.

A nyomozás eddigi adatai szerint a későbbi áldozat és egy ismerőse március 19-én este, az utcán találkoztak. A beszélgetés során az ismerős elpanaszolta, hogy nincs hol aludnia, ezért a férfi felajánlotta neki, hogy töltse nála az éjszakát.

Ekkor került szóba B. Ferenc, akiről az ismerős azt állította, hogy neki sincs szálláshelye, de „jó arc”, így a tulajdonos megengedte, hogy ő is a lakásban aludjon. Reggelre azonban a gyanú szerint B. Ferenc megölte ideiglenes szállásadóját, a rendőrséget a halálesetről az elhunyt ismerőse értesítette.  

A nyomozók B. Ferencet emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nyomozás eddigi adatai szerint az áldozat nem ismerte korábban a támadóját. A férfi érdemi vallomást nem tett, a gyanúsítás ellen panasszal élt. B. Ferencet kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A 24.hu úgy tudja, hogy a férfi kést is használt az elkövetés során. Az emberöléssel gyanúsított férfi kényszerintézkedéséről várhatóan holnap döntenek.