Donáth Anna szerint nincs okunk kételkedni Magyar Péter kijelentéseiben

DA MP
2024.03.25. 15:39
Donáth Anna, a Momentum elnöke közösségi oldalán arról írt, hogy Orbán Viktor nem reagált érdemben Magyar Péter kijelentéseire, amelyek szerint manipulálták a Völner–Schadl-ügy nyomozati iratait.

„Orbán Viktor, ahogy a kegyelmi ügyre sem volt hajlandó érdemben reagálni, úgy nem hajlandó érdemben válaszolni Magyar Péter állításaira sem. Az egykor befolyásos barátokkal és feleséggel rendelkező, számos bizalmi pozíciót betöltő Magyar Péter azzal vádolja a magyar kormányt, hogy tudomással bírt bizonyítékok meghamisításáról és eltüntetéséről a végrehajtómaffia és annak vezetője, Rogán Antal védelmében” – írta Donáth Anna.

„Nincs okunk kételkedni, hogy ezek a vádak megalapozottak. Nem pusztán azért, mert Magyar Péter bizonyítékokat ígért, hanem azért, mert mindez egybeesik a mindennapi tapasztalatainkkal. Látjuk, érzékeljük az állampárt befolyását arra az ügyészségre, aminek a vezetője maga is a Fidesz tagja volt” – tette hozzá a Momentum elnöke, aki szerint érthetőek a Magyar Péterrel szembeni kritikák. Úgy véli, hogy sok olyan emberre van szükség, aki hajlandó és képes elbizonytalanítani a Fidesz szavazóit

Ezt még azért Magyar Péternek is bizonyítania kell. Reméljük, hogy holnap ez meg is történik. És reméljük, hogy minél többen követik a NER-ből. Nem egy, hanem sok »magyarpéterre« van még szükség

 – fogalmazott Donáth Anna

Polt Péter tájékoztatást adott 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Polt Péterhez fordult Magyar Péter kijelentései miatt. Magyar Péter médiaszereplései alkalmával jelezte, hogy hivatali vesztegetésről, és a vesztegetés feljelentésének elmulasztásáról van tudomása. Az ügyben több magánszemély tett feljelentést, amelynek hatására a Központi Nyomozó Főügyészség szervezeti egysége, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el.

Az üggyel összefüggésben a következő kérdésekkel fordult Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Polt Péter legfőbb ügyészhez:

  • Érintett az ügyben állami szerv?
  • Amennyiben az ügyben állami szerv is érintett: Melyik szerv/szervek? Mióta folyik a nyomozás?
  • Mi a gyanú? Van-e gyanúsítottja az ügynek?
  • Milyen személyi kört (vállalkozói, megrendelői, közvetítői, politikai) érint az ügy?

A legfőbb ügyész a képviselő kérdéseire válaszolva azt írta, hogy az ügyben a nyomozást a Fővárosi Nyomozó Ügyészség rendelte el február 21-én. A nyomozás elrendeléséhez szükséges gyanú a Diákhitel Központ volt vezetőjének február 16-án és 17-én közétett Facebook-posztjai és magánszemély feljelentése alapján volt megállapítható.

Az ügyben jelenleg sem konkrét személy, sem állami szerv érintettsége nem merült fel. A nyomozás során megállapított gyanú közlésére még nem került sor

– írta válaszábanPolt Péter.

(Borítókép: Donáth Anna, Magyar Péter. Fotó: Papajcsik Péter / Index)