A rendőrség büntetőeljárást indított az Esztergom–Nyerges Rallyn történt tragédia miatt

2024.03.25. 10:06

A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a tragédiába fulladt Esztergom–Nyerges Rally körülményeit, halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen – közölte a rendőrség a honlapján

Ahogyan arról beszámoltunk, tragédiával végződött az Esztergom–Nyerges Rally évadnyitó rendezvénye, ahol egy nézők közé csapódott raliautó okozott tömegszerencsétlenséget: egy kisgyermek is életét vesztette, összesen négy emberéletet követelt a baleset. 

Az Esztergom–Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról, és a nézők közé hajtott. Erről az RTL egy videót is közzétett, és az látható rajta, amint a sofőr elveszti uralmát a jármű fölött.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a raliversenyen részt vevő egyik jármű eddig tisztázatlan okból sodródott le az útról Lábatlan és Bajót között. Úgy tudjuk, a szervezők nem kértek rendőri biztosítást a rendezvényre. Egy szemtanú szerint az autó – a RallyLife információi szerint egy Skoda Fabia R5 – nagy sebességgel érkezett Lábatlan felől, amikor a lassító előtt az út megdobta, a jármű emiatt irányíthatatlanná vált, és elsodorta a közelben álló embereket. Egy építőipari cég telephelyének kerítésébe, az aszfalttól hét méterre csapódott be a kisodródó autó.

A baleset helyszínére nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett; a halálos áldozatok mellett legalább harminc sérült van.