Hadházy Ákos is reagált Magyar Péter hangfelvételére: Nem erről volt szó

2024.03.26. 11:13
Hadházy Ákos független képviselő is reagált közösségi oldalán a Magyar Péter által kedden kilenc órakor közzétett hangfelvételre, amelyen egy közte és exfelesége, Varga Judit volt igazságügyi miniszter között zajlott beszélgetés hallható.

Magyar Péter közzétette azt a hangfelvételt, amelyen a Völner–Schadl-ügyről beszélget volt feleségével, Varga Judittal, aki szinte azonnal reagált is Magyar akciójára, azt állítva, volt férje éveken keresztül zsarolta és bántalmazta őt.

Hadházy Ákos több megjegyzést is fűzött a felvételhez.

Egyrészt megjegyezte, hogy „korábban több felvételről és miniszterek beszélgetéséről volt szó”, ami helyett „egy Varga Juditot csőbe húzó felvételt hallottunk”.

Vagyis vagy nincs több bizonyíték, vagy a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója megijedt (erre persze nyilván van is oka), vagy a további bizonyítékokat későbbre tartogatja

– írta a képviselő.

Hadházy itt egy mondat erejéig kitért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter reakciójára is, aki „hetek óta tartó hallgatás után került elő, hogy megkönnyebbülten kitegyen egy gúnyos posztot”.

A hangfelvételt Hadházy Ákos szerint „Polt Péter simán el fogja intézni annyival, hogy a »jó miniszter asszony« tévedett, nincs bizonyíték arra, hogy igazat mondott, nem is tudják, miért mondott ilyet”.

Mindettől függetlenül a képviselő „nagyon fontos bizonyítéknak” nevezte a felvételt a „rendszer romlottságára”.

Végül Hadházy kiemelt két dolgot, amit szerinte mindenkinek tudnia kell:

  1. Hogy mekkora lesz a hangfelvétel politikai hatása, „leginkább attól függ, hogy mennyi emberhez jut el a híre”.
  2. Hogy lesz-e valódi változás, az „csak attól függ, mikor ismerik fel tömegek, hogy amíg propagandagépezet létezik, nem beszélhetünk valódi választásokról, és addig szinte lehetetlen választáson leváltani a kormányt. Ha tömegek akarják, megváltoztathatók a játékszabályok”.

Utóbbi kijelentéséhez hozzátette, hogy ha demokrácia lenne, akkor a jelenlegi kormány „lemondana, vagy legkésőbb a választáson megbukna”.