Karácsony Gergely: Ez egy maffiaállam

2024.03.26. 13:30
Karácsony Gergely főpolgármester is posztolt a közösségi médiában, miután Magyar Péter közzétette a hangfelvételt, amelyet a Diákhitel Központ korábbi vezetője még tavaly januárban rögzített, és amelyen volt felesége, Varga Judit hallható.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalára posztolt, miután Magyar Péter közzétette azt a hangfelvételt, amely a Völner–Schadl-ügyben is bizonyító erejű lehet, és amelyen Varga Judit hallható.

A főpolgármester leírta, hogy ennek a rendszernek már sokféle leírása és értelmezése született, de szerinte „immár biztos, hogy a legpontosabb ez: maffiaállam”.

Karácsony Gergely megjegyzi, hogy a hangfelvétel nélkül is tudna mesélni arról, hogy ez pontosan miként működik.

Mint írja, a tények és a megélt tapasztalatok alapján beszélt már „a politikai igába hajtott ügyészségről, a nyomozó hatóságok politikai célra történő felhasználásáról, az igazságszolgáltatás politikai célú manipulálásáról, a rogáni propagandagépezet és a rogáni titkosszolgálatok összefonódásáról, az orosz mintázatú lejáratásokról, a kicsinyes pénzügyi kivéreztetésről és zsarolásról és a magáncélra kiárusított Diákvárosról, a Rákosrendezőről”.

Budapesten ebben élünk öt éve már, az elvett 300 milliárdtól a kamu-Városháza-ügyön keresztül az immár milliárdos nagyságrendben, közpénzből fizetett hazug lejáratásokig. És igen, pont ettől védjük, óvjuk Budapestet, a szabad, sokszínű és szolidáris városunkat

– olvasható a bejegyzésben.

Hozzátette, hogy senkit nem szabad visszaengedni a városvezetésbe, aki ennek a rendszernek a működésében részt vállalt, vagy ahhoz asszisztált, mert mint írja, „a város értékeit és elveit tenné tönkre azzal, hogy ajtót nyit a maffiaállamnak”.

A Magyar Péter által közzétett hangfelvételre reagált már Varga JuditGulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke, Hadházy Ákos független képviselő, valamint a Vidéki prókátor néven Facebook-oldalt indított, a kegyelmi botrány kirobbantásában nagy szerepet játszó jogász is.

Varga Judit posztjára nem sokkal később reagált Magyar Péter, azt üzente a volt igazságügyi miniszternek, hogy ne féljen, mert az igazság felszabadít, és egy egész ország állna mögé.