Madárürülékkel és köpdöséssel zaklatta a szomszédját egy veszprémi férfi

2024.03.26. 19:15
Minden ok nélkül zaklatta a szomszédját 2023 májusától kezdve egy veszprémi férfi: többek között kaputelefonon és a munkahelyén, de leköpte a bejárati ajtaját is, továbbá többször madárürüléket szórt annak erkélyére. Zaklatás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Feljelentést tett egy veszprémi társasház lakója a szomszédja ellen, mert az 2023 májusától rendszeresen, minden ok nélkül háborgatta őt és a családját. Sokszor becsengetett a kaputelefonon, illetve többször áramszünetet okozott a lakása ajtajánál, a lépcsőházban elhelyezett villanyóraszekrényben a kismegszakító lekapcsolásával – közölte a rendőrség a honlapján

Azzal is kifejezte ellenszenvét szomszédjával szemben, hogy többször madárürüléket öntött az erkélyére, valamint nemegyszer leköpte a bejárati ajtaját, miközben elhaladt mellette.

Ezenkívül rendszeresen ismeretlen hívásazonosítóval kereste, azonban nem szólt bele a telefonba. Az elkövető a munkahelyén keresztül is zaklatta szomszédját oly módon, hogy a munkáltatójának, továbbá a vele kapcsolatba kerülő hivatalos szerveknek e-mailt küldött, amelyben olyan kijelentéseket tett a sértett hivatásával összefüggésben, amelyeknek semmilyen valóságtartalma nem volt.

A 66 éves veszprémi férfit a nyomozók zaklatás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.