Magyar Péter tüntetésre buzdítja a vidéki városokat

ZS 0365
2024.03.27. 10:13
A Diákhitel Központ egykori vezetője a keddi tüntetése után az „utóbbi 14 év legnagyobb demonstrációját″ szervezné meg április 6-ára, a Kossuth térre. Magyar Péter arra kérte a követőit, hogy vidéken is tiltakozzanak a kormány ellen.

Magyar Péter kedd estére tüntetést szervezett, majd egy újabb demonstrációt jelentett be április 6-ára, a Kossuth térre. 

A Talpra, Magyarok! mozgalom alapítója arról írt közösségi oldalán, hogy az „utóbbi 14 év legnagyobb demonstrációját” szeretné összehozni. Mindeközben a vidéki városokat is arra kérte, hogy csatlakozzanak hozzá.

Vigyük el az ország legtávolabbi településére is a reményt, hogy lehet változás, hogy együtt képesek vagyunk egy új hazát, egy független, szuverén, boldog, modern, európai Magyarországot építeni. Segítsetek, mert csak együtt sikerülhet! De együtt sikerülni fog

– fogalmazott Facebook-bejegyzésében Magyar Péter.

Ahogy az Index beszámolt róla, Magyar Péter kedden újra az ügyészségen járt, és nyilvánosságra hozta az általa korábban ígért hangfelvételt, amin volt feleségével beszélget. A hangfelvétel leiratát ide kattintva olvashatja el. Több személyt név szerint említenek a beszélgetésben, róluk itt írtunk részletesebben. Magyar Péter kedd estére tüntetést hirdetett, emellett már készül az idei európai parlamenti választáson történő indulására is.

A hangfelvételről jogászokat is kérdeztünk, véleményüket itt találja. A Központi Nyomozó Főügyészség közleményben reagált a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételre, amit itt olvashat el.

(Borítókép: Magyar Péter az általa szervezett tüntetésen 2024. március 26-án. Fotó: Szollár Zsófi / Index)