Márki-Zay Péter szerint nem Magyar Péter mentális egészsége a legfontosabb kérdés

2024.03.30. 16:41
A volt miniszterelnök-jelölt szerint Varga Judit volt igazságügyi miniszter nyilatkozataiban egy pszichopata férjet láthatunk, majd hozzátette: „a szakemberek majd elmondják, hogy ennek mennyi az alapja″. Márki-Zay Péter úgy látja, hogy az ügyben nem Magyar Péter mentálisan egészsége a legfontosabb kérdés.

Mint írtuk, Hódmezővásárhely polgármestere nemrég a közösségi oldalán osztotta meg, hogy drukkol Magyar Péternek, akinek minden támogatást megadna. Hozzátette, hogy a jogász gyakran ugyanazokat a kifejezéseket használja, mint ő, de nem irigy rá, mert a célja, hogy valaki leváltsa Orbán Viktor rendszerét. Márki-Zay Péter még annak a lehetőségét is felvetette, hogy pártja EP-listavezetőjévé tegye Magyar Pétert.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetője legutóbb az ATV műsorában fejtette ki a véleményét a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételről, amelyen a jogász volt felesége, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter a Völner–Schadl-ügyről beszél. Márki-Zay Péter szerint a Fidesz megpróbálja „magánügyként kezelendő kérdésre” terelni a helyzetet.

Varga Judit elbeszéléséből egy pszichopata férjet láthatunk, aztán majd a szakemberek elmondják, hogy ennek mennyi az alapja. De valójában nem ez a probléma, sem Varga Judittal, sem Magyar Péterrel

– fogalmazott Márki-Zay Péter.

Megjegyezte, hogy a közvélemény nem arra kíváncsi, hogy mennyire rettenetes volt a házasságuk. Mint mondta, nem az a kérdés, hogy Magyar Péter „milyen férj volt, vagy éppenséggel mennyire egészséges mentálisan”. A volt miniszterelnök-jelölt úgy látja, hogy a bizonyítékok és a nyomozás alapján „egészen biztosan buknia kell a kormánynak”.

Márki-Zay Péter továbbra is úgy látja, hogy Magyar Péter rendelkezhet olyan bizonyítékokkal, amelyek „meg tudják ingatni a rendszert”.