Nyúlmentő akciókról posztolt a katasztrófavédelem húsvét alkalmából

2024.03.31. 13:33
Kedvesnek szánt, de kissé groteszk, nyúlmentésről szóló esetekről posztolt húsvét alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A húsvéti jókívánságokkal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sem maradt adós, egy szívet melengető villámtörténettel jelentkeztek a Facebookon. 

A tűzoltók gyakran mentenek meg állatokat, így volt ez tavaly Pomázon is, ahol egyvödörnyi nyulat szabadítottak meg a lángoktól (az esetről egy fotót is mellékeltek, amely alább megtekinthető). 

A bejegyzésben azt írják, hogy „viszonylag kevés esélyük van a tévutakra tért nyulaknak arra, hogy túléljék tévedésüket”. Tavaly két nyulas esetük is volt, amikor bajba jutott nyulakon tudtak segíteni. Ezek egyike a fenti, viszonylag könnyen értelmezhető történet, a másik viszont egészen szürreálisan hangzik.

A krónikánk szerint [a nyulaknak] a legádázabb ellenfelük egy macska volt Acsán, amely egy egész doboznyi kölyöknyulat borított rá az általa beüzemelt tűzhelyre

– hangzik a különös történet, amelyről elképzelni is nehéz, hogyan fordulhatott elő – hacsak a macska nem maga Tom volt a népszerű Tom és Jerry című rajzfilmből. 

Holnap legyenek a ti vendégeitek! A nyulak

– zárták a posztot, amire a fenti történetek alapján nem tudjuk azt mondani jó szívvel, hogy „Ám legyen”. 

A katasztrófavédelem egyébként év végén is csokorba szedte a legérdekesebb eseteit, amelyek között szintén szerepelnek állatos történetek. Az erről írt cikkünket itt olvashatja el