Orbán Viktor a TikTokon szavalta el kedvenc locsolóversét

2024.03.31. 21:08
A miniszterelnök a húsvéti szokásairól osztott meg részleteket a TikTok-csatornáján. Orbán Viktor többek között azt is elárulta, hogy miért jár kölnivel locsolkodni, majd a kedvenc versét is elszavalta hozzá.

„Szabad-e locsolni?” – írta Orbán Viktor ahhoz a TikTokon megosztott videóhoz, amelyben húsvéti szokásairól mesélt. 

A miniszterelnök elárulta, hogy vödör helyett kölnivel jár locsolkodni. „Csak semmi durváskodás!” – tette hozzá.

A sonkához nála csakis a sós kalács és a torma jöhet szóba, de mint mondta, „nem tejszínesen, hanem nyersen reszelve”. Elmondta, ha van egy kis szerencséje, akkor megússza a műveletet, de néha, amikor rámarad, akkor „a könnyzacskói kiürülnek”. 

Orbán Viktor ezután arra is kitért, hogy locsolkodásnál mennyi piros tojás volt a rekordja, majd kedvenc locsolóversét is elszavalta.

@viktor_a_tiktokon Szabad-e locsolni? #orbanviktor #miniszterelnok #follow #fyp #húsvét #locsolás ♬ Very cute melody by marimba tone(39813) - Mitsu Sound

Mint írtuk, a miniszterelnök köztudottan szereti maga készíteni az ünnepi menüsort, így a húsvéti sonkát is saját kezűleg főzi. 2022-es videója szerint saját magát kocahentesnek tartja, azaz ő csak elleste a szüleitől és másoktól a disznóvágás és a sonkafőzés tudományát, majd tippeket és egy receptet is megosztott hozzá.