Toroczkai László is megszólalt az állítólagos orosz propagandahálózat ügyében

2024.04.02. 06:03
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint az orosz propagandát vizionáló nemzetközi nyomozás az antiglobalista egység létrejöttét hivatott megakadályozni az Európai Parlamentben. A HVG újságírója szerint ugyanakkor épp Oroszország próbálja saját ízlése szerint befolyásolni az EU politikáját.

Az RTL Híradó felidézte, hogy tavaly nyáron könyvbemutatót tartott a Magyarok Házában a Mi Hazánk Mozgalom. Itt Toroczkai László pártelnök a könyv szerzőjét és egy másik francia férfit is bemutatott a közönségnek, akiket a HVG cikke szerint egy nemzetközi titkosszolgálati akció keretein belül vizsgálnak az orosz propaganda terjesztésének gyanújával.

Mint az Indexen is írtunk róla, két francia és egy Budapestről szerkesztett weboldal, a Visegrád Post került így az európai titkosszolgálatok látókörébe.

„Ez egy egész Európában kiterjedt orosz hálózat, mely az orosz propagandát terjeszti. A központból kapnak utasításokat, hogy milyen tartalmakat kell terjeszteni” – mondta az RTL-nek Dezső András, a HVG újságírója, a szóban forgó cikk szerzője.

Dezső András azt elismerte, hogy Magyarországon magyar politikusokat nem fizettek le. Abban segítették őket közvetve, hogy létrejöjjön egy ilyen szélsőjobboldali frakció az Európai Parlamentben – vélekedett.

Az RTL Híradó Toroczkai Lászlóval is felvette a kapcsolatot, aki szerint

a titkosszolgálati akció egy amerikai, globalista dezinformációs akció, aminek a lényege, hogy beavatkozzon az európai parlamenti választásokba, és hogy az antiglobalista pártok szövetségét akadályozzák.

Az RTL azt is kérdezte a politikustól, honnan ismeri a két francia férfit, akik a nemzetközi nyomozás célkeresztjébe kerültek, de a Mi Hazánk Mozgalom elnöke erre nem válaszolt.