Videón a Kálvin téri ütközés, a rendőség szerint figyelmetlenség okozta a balesetet

2024.04.03. 14:23
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a vasárnapi, Kálvin térnél történt balesettel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy egy kicsivel több odafigyeléssel megelőzhetőek a hasonló incidensek.

A BRFK hivatalos Facebook-oldalán tették közzé a videót, amely lencsevégre kapta a vasárnapi balesetet, amikor is egy turistabusz és egy villamos ütközött a Kálvin térnél. Mint írják, a felvételen látható jelenet tipikus esete annak, hogy valaki nem figyel oda arra, amit csinál. Hozzátették, ha a buszvezető figyelt volna „jó eséllyel nem kapja telibe a valóság – vagy a villamos”.

A turistabusz vezetője nem ment át a piroson. Zöld jelzésen haladt át, majd kanyarodott. Csak hát épp egy sávval odébb volt az a zöld jelzés, és az egyenesen haladóknak szólt. A kanyarodóknak tilos, a villamosnak szabad; egyszerű szituáció, ha az útra és a lámpákra figyel az ember fia/lánya – írja a BRFK.

A bejegyzés szerint a turistabusz vezetője a Múzeum körútról az Üllői útra akart kanyarodni, és ezt meg is tette az egyenesen haladó sávból; be a villamos elé. A balesetet a villamos vezetője nyilvánvalóan nem tudta elkerülni – annak ellenére sem, hogy fékezett –, a turistabusz söfőrjének pedig valószínűleg akkor tért vissza a figyelme, amikor odébb tette a buszt a kötöttpályás többtonnás.

A mostani figyelmetlenségnek nem lett súlyos következménye, de egy utas és a villamos vezetője így is könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök a helyszínen szabálysértési eljárás indítottak a cseh állampolgárságú férfi ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport