Demeter Szilárd Magyar Péterről: Áruló, gumigerincű életművész, konjunktúralovag

2024.04.05. 13:36
Demeter „pártfüggetlen és ideológiamentes” véleménye szerint Magyar Péter Magyarországában csak az államérdek érvényesülne, az oktatást semmibe vennék, az országot és a magyarokat eladnák kilóra, az „asszony pedig lehallgatva” lenne jó, míg a pénz számolatlanul. Szerinte ezt a „messiást” élteti a balliberalista elit.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója és a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, akinek a terve alapján jön majd a totális központosítás a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központtal, véleménycikkben ment neki Magyar Péternek, akit már korábban is lufihámozó piperkőcnek nevezett. Mostani írásában nem fogta vissza magát ennyire, cifrábbakat is mondott a Diákhitel Központ volt vezetőjéről.

Elmondása szerint divatos ez a messiáskomplexus manapság, úgyhogy „pártfüggetlenül és ideológiamentesen” vizsgálta meg a jelenséget.

Az új önjelölt messiás egyszerre legfelsőbb lény és főpap, enmaga istene és legjobb tanítványa, legyen a neve tehát Megváltó Péter, MP

– kezdi a véleményét, majd úgy folytatja, hogy Magyar nem mond semmit, hogy mit kezdene az országgal, inkább a tetteire kell hagyatkoznunk. Azokból pedig az derül ki, hogy Magyar alanyi jogon elvárná a nagy fizetést, tehát „ahhoz a hatalmi központhoz csatlakozna, amelyik a legtöbbet fizet, […] Magyarország szuverenitását eladná kilóra”. Emellett szerinte áruló is, tehát „a magyar embereket eladná kilóra”.

Úgy folytatja, hogy becsület és tisztelet híján „hasonszőrű gumigerincű életművészekkel rakná tele az államigazgatást”, és csak a személyi kultusz építése lenne a cél. „Nem lenne biztonságban senki és semmi, MP világa az erősebb és aljasabb kutya világa, bizony” – véli Demeter. Úgy folytatja, hogy a családok feje felől eladnák a házat, ha az érdek azt kívánja, lehallgatókészülék lenne minden asztal alatt, és „a pénz számolatlan, az asszony titokban lehallgatva jó”.

Demeter azon a véleményen van, hogy ha Magyar hatalomra kerülne, akkor az oktatásban a megfélemlítés lenne a bevett szokás, a választópolgárok számára pedig egyetlen üzenete lenne a kormánynak: 

Ti nem értek semmit. Ne dumáljatok, inkább mossátok ki a szátokat. Buták vagytok, tré a rokoni és baráti körötök

– véli az igazgató. „Nekünk ilyen ellenzéki messiás adatott, mert ilyen az ellenzéki értelmiségünk: a feltámadásból csak a támadást értik, a megváltásból kizárólag a váltást.” Demeter szerint ezt a „messiást” élteti a balliberális elit, mert csak ilyen messiás jutott nekik. Képesek a zuhanást is repülésnek nevezni, „csak hát a vége nagyon nem mindegy. A valóságban nincs védőháló, a zuhanást nem tompítja semmi” – zárja véleményét Demeter Szilárd.