Szijjártó Péter megnevezte Menczer Tamás utódját

2024.04.05. 11:20
Illés Boglárka parlamenti képviselő, a Fidelitas volt elnöke lesz az új külügyi államtitkár, aki a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felel majd a jövőben. Mint ismert, elődje, Menczer Tamás a Fidesz kommunikációjának irányításában vesz majd részt.

Amint arról beszámoltunk, Hollik István helyett Menczer Tamás külügyi államtitkár lesz a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója. Eddig nem lehetett tudni, hogy ki veszi át Menczertől az államtitkári feladatokat, most viszont Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megnevezte utódját. 

Mint írta, Menczer Tamás nagy szerepet kap a Fidesz kommunikációjának irányításában, ezért új államtitkár kollégát köszönthetnek, aki a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felel majd a jövőben – írta Szijjártó a közösségi oldalán, majd közölte, hogy pénteken 

Illés Boglárkát, a Fidelitas volt elnökét, parlamenti képviselőt kérte fel a feladatra.

„Örülök, hogy Bogi igent mondott. Ezzel a csapatunk tovább fiatalodik, és a lendület továbbra is garantált marad. Külön öröm, hogy volt Fidelitas-elnökként egy másik volt Fidelitas-elnökkel dolgozhatok együtt itt, a Külügyminisztériumban” – tette hozzá Szijjártó Péter. 

Az Index 2022 márciusában készített interjút Illés Boglárkával.