A DK politikusa lemondásra szólította fel a Magyar Péter tüntetésén beszédet mondó polgármestert

2024.04.07. 12:03
A Demokratikus Koalíció (DK) politikusa, Jószai Attila azonnali lemondásra szólította fel Nagy Jánost, Szigetszentmiklós polgármesterét, amiért Magyar Péter demonstrációján tartott beszédében azt állította: Jószai Attila gyakori vendég a fideszes Kövér László otthonában.

Mint beszámoltunk róla, Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere azt mondta Magyar Péter szombati rendezvényén, hogy Jószai Attila DK-s képviselő gyakran látogatja meg Kövér Lászlót helyi házában.

A DK szerint ezzel szemben az igazság az, hogy Jószai Attila soha nem beszélt Kövér Lászlóval. Ezért a párt azt írta, beperli Nagy Jánost, akit korábban „Fidesz-kollaboránsként” jellemzett.

Mint a DK vasárnapi közleményéből kiderül, Jószai Attila sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette: a DK Nagy János azonnali lemondását követeli Szigetszentmiklós éléről.

Nem történhet meg, hogy egy olyan polgármester haknizzon ellenzéki álcában, aki 6 milliós jutalmat kapott a fideszes képviselőktől azok után, hogy a Fidesz kezére játszotta a várost

– mondta Jószai Attila.

Hozzátette, a DK nem vállal közösséget olyan emberrel, akit „bűnözői körök mozgathatnak a háttérből, aki Tasnádi Péterrel és társaival szervez rendezvényeket Szigetszentmiklóson”.

„Nagy János nem lopásra és hazudozásra kapott felhatalmazást a választóktól, ezért az azonnali lemondását követeljük!” – jelentette ki a DK politikusa.

A DK a közösségi oldalán is megosztotta Jószai Attila sajtótájékoztatóját. A párt hangsúlyozta, hogy Jószai Attila „soha nem járt Kövér László házában”, és ezt „hajlandó hazugságvizsgálóra kötve is elmondani”.