Tóth Vera reagált a kisboltjuk elleni Momentum-hadjáratra

2024.04.08. 19:46
Tóth Vera hétfőn az Instagram-oldalán öntött tiszta vizet a pohárba, és cáfolta a Momentum állításait. Palkonya polgármesterjelöltje, Beck Engelbert ugyanis vasárnap azt mondta, az énekesnő családi cége szabálytalanul kapott 39 millió forint támogatást a Magyar Falu Program keretében.

Mint megírtuk, a kampány Palkonyát is elérte: a Momentum Tóth Veráék kisboltjával tematizálná a helyi közéletet. A párt polgármesterjelöltje szerint a Magyar Falu Program pályázati kiírása egyértelműen megfogalmazza, hogy célja 2000 fős vagy ennél kevesebb állandó lakosságszámmal rendelkező kistelepülésen napi fogyasztási cikket értékesítő üzletek létesítése vagy támogatása. Szerinte Tóth Veráék különleges termékeket áruló kisboltja ennek nem felel meg, mégis közel 40 millió forintot kaptak.

Tóth Vera hétfő délután a  közösségi oldalán reagált Tompos Márton, a Momentum Mozgalom alelnökének Facebook-oldalán megjelent videójára.

Férjem, Pauli Zoltán más pályázókkal együtt a Magyar Falu Program pályázatán tisztességes úton indult, mint ahogy azt mindig is tette az elmúlt 20 évben. A videóban említett kisboltban részesedésem nincs, közös családi cégünk nincs, önálló, saját cégem tevékenységi köre az előadóművészi szakmámhoz kapcsolódik

– írta az énekesnő.

Hozzátette, a videóhoz tartozó posztban a nagyobb figyelemfelkeltés érdekében és további hangulatkeltés céljából a neve jogtalanul került felhasználásra, ezen tevékenységre vonatkozóan a feljelentést hétfőn megtette a Siklósi Rendőrkapitányságon.