Vitályos Eszter elárulta, hogyan tudta meg, hogy Orbán Viktor felkérte őt kormányszóvivőnek

2024.04.08. 09:40
Vitályos Eszter egy interjúban beszélt arról, hogyan tudta meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felkérte őt kormányszóvivőnek. Továbbá azt is elárulta, hogy az új feladatkör milyen hatással lesz a Pilis–Dunakanyar területét felölelő országgyűlési választókörzetben végzett munkájára.

„Nem szoktam megijedni az új feladatoktól, ezért azt gondoltam, hogyha miniszterelnök úr alkalmasnak talált erre a feladatra, akkor kutya kötelességem azt elvállalni” – mondta Vitályos Eszter a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

A kormányszóvivő többek között arról is beszélt, hogy

  • Két kabinetülés közti ebédszünetben közölte vele Csák János innovációs és kulturális miniszter, hogy a miniszterelnök felkérte őt kormányszóvivőnek. Majd pár nappal később le ült beszélgetni Orbán Viktorral is.
  • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárral, valamint Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölttel is találkozott, így már „van egy kialakult képe arról, hogy miben rejlik a kormányszóvivői munka”.
  • Elmondása szerint a kormány intézkedéseit szeretné eljuttatni a társadalom minél szélesebb rétegeihez, a lehető legközérthetőbb módon. Kiemelte, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) államtitkáraként eltöltött két év alatt rengeteg tapasztalatot szerzett, amit jól tud majd hasznosítani kormányszóvivőként.
  • Vitályos Eszter fontosnak tartja, hogy aktív legyen a közösségi oldalakon, ugyanis szerinte „úgy lehet alaposabban megismerni egy embert, ha minél több és szélesebb körű információt kitesz az életéről, valamint a munkájáról”.

Mint megírtuk, április 1-től Vitályos Eszter váltotta Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltet a kormányszóvivői poszton. Vitályos korábban a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára volt.