Orbán Viktor bejelentkezett, újra összeült a kormány

2024.04.09. 15:56
A megszokott szerdai nap helyett ezúttal kedden tartotta meg a heti ülését a kormány a Karmelita kolostorban. A kormányülésről Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer is szűkszavúan posztolt a közösségi médiában.

A miniszterelnök a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy kedden újra összeült a kormány. Az ülés témájáról azonban egyelőre nem tudni sokat, Orbán Viktor az erről szóló bejegyzésében csak annyit írt: „Kormányülés. Nekünk Magyarország az első!”

Hasonlóan szűkszavú volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is a közösségi oldalán. A tárcavezető bejegyzésének helyszíneként a Karmelita kolostort is megjelölte, és azt írta:

Egy biztos: itt Magyarország van az első helyen.

Orbán Viktor a parlament hétfői ülésén, az azonnali kérdések órájában válaszolt az ellenzéki képviselők felvetéseire. A kormányfő beszélt Budapestről, a Völner–Schadl-ügyről és Novák Katalin kegyelmi döntéséről is. A miniszterelnök azt is elárulta kérdésre válaszolva, hogy hamarosan többségi állami tulajdonba kerülhet a Ferihegyi repülőtér.