Magyar Péter több helyen is változást kért egy olyan riportban, ami a szombati tüntetésről szólt

ZS 3872
2024.04.09. 15:06
Magyar Péter múlt szombati eseményén számos riport készült, az egyikkel azonban akadt némi probléma a megjelenést követően. Magyar Péter és csapata ugyanis nem hagyták jóvá az anyag adott változatának megjelenését, és utólag bizonyos részek törlését kérték a videót készítő sajtóorgánumtól.

A már az EP-választásokra készülő Magyar Péter szombati tüntetésén Vogel Evelin, Magyar barátnője a Talpra magyarok! nevű szervezet logója mögött álló grafikuscsapatáról is beszélt a Blikknek.

Mint a Mandiner írja, a videóból utólag kivágtak egy részt, amelyben Vogel Evelin azt állította, hogy a grafikuscsapat egy része külföldi. A Blikk közölte , hogy először egy szerkesztőségen belüli félreértés miatt azelőtt osztották meg a riportot, mielőtt megérkezett volna rá az interjúalanyok jóváhagyása.

Magyar Péter és stábja később több változtatást is kért a Blikktől, amelyek közül az egyik az volt, hogy az alábbi mondatot – amely Vogel Evelin részéről hangzott el – mindenképp töröljék:

Segített egyébként egy szuper grafikuscsapat, akik félig magyarok egyébként, és félig külföldiek.

A kérést nem indokolták meg.

Magyar Péter egyre aktívabb a politikai életben

A Diákhitel Központ korábbi vezetője első tüntetését március 15-én tartotta Budapesten, ahol bejelentette, hogy Talpra Magyarok! néven szervez közösséget.

Magyar Péter április 6-án Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért címen ismét demonstrációt hirdetett a fővárosba. Az eseményen több ezren vettek részt, valamint a jogász bejelentette, hogy megalapította a Legyél a változás! Egyesületet.

A szombati tüntetést Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója is megosztotta közösségi oldalán. Szerinte Magyar Péter egy baloldali politikus, és háborúba vinné Magyarországot. Szerinte csak Orbán Viktor és a Fidesz–KDNP képes megvédeni az országot.

A jogászt Kunhalmi Ágnes és Gyurcsány Ferenc is kritizálta. Az MSZP társelnöke kifejtette: „Egy baloldali, szociáldemokrata nem tud és nem is akar jobboldali kormányzást, hanem marad a bal-, balközép oldalon, a szolidaritás, az igazságosság és a társadalmi különbségek radikális csökkentése oldalán.”

A Demokratikus Koalíció vezetője nem nevezte meg Magyar Pétert, de 11 pontban üzent neki.

Magyar Péter szerepéről, a tüntetésről és az ellenzéki oldallal való viszony alakulásáról Nagy Attila Tibor politikai elemző nyilatkozott az Indexnek, ami ide kattintva érhető el.

(Borítókép: Magyar Péter 2024. április 6-án. Fotó: Szollár Zsófi / Index)