Sikerült eloltani a lángokat Rákosrendezőn

DSC0749
2024.04.09. 17:33
Eloltották a lángokat, és az utómunkálatokkal is végeztek a tűzoltók Budapest XIV. kerületében, Rákosrendező állomáson, ahol még hétfő éjjel gyulladtak meg a vasúti talpfák – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

A fővárosi hivatásos, valamint a rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei dolgoztak a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Korábban vízszállítók, vízágyúk és más munkagépek is érkeztek Rákosrendezőre.

Az állomáson a Teleki Blanka utca felőli oldalon egy 100 méter hosszú, 5 méter magasan felhalmozott talpfarakás egy része gyulladt meg hétfő éjjel. A tűz miatt áramtalanították az állomást, és egy időre a vasúti forgalmat is leállították, ami aztán éjfélkor indulhatott újra.

A talpfák közelében lévő 32 köbméteres gáztartályt egy mozdony 300 méterrel távolabbra vontatta. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek, hogy segítsék a tűzoltók munkáját.

Az Index fotógalériája a rákosrendezői tűzről ide kattintva nézhető meg.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)