Megvan Magyar Péterék pártja, beadták a nyilvántartásba vételi kérelmet

2024.04.10. 16:10 Módosítva: 2024.04.10. 16:59
Magyar Péter bejelentette, beadták pártjuk nyilvántartásba vételi kérelmét a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Magyar Péter Facebook-oldalán úgy fogalmazott, hogy

percekkel ezelőtt beadtuk a Nemzeti Választási Bizottságnak a pártunk nyilvántartásba vételi kérelmét. Ezzel a párttal indulunk 2024. június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson.

A Talpra Magyarok Közösségének alapítója a párt nevét egyelőre továbbra sem árulta el, de azt ígérte, hogy a regisztráció jogerőssé válása után nyilvánosságra hozza.

Magyar Péter megjegyezte, „a Választási Bizottság holnap ülésezik, és elvileg döntést is hoz. Lássuk meg, mennyire fél a hatalom, és hogy megpróbálják-e adminisztratív eszközökkel megakadályozni az indulásunkat. A június 9-i választás mérföldkő lesz. Ha összefogunk és összekapaszkodunk, akkor semmi és senki nem akadályozhatja meg, hogy visszavegyük a hazánkat”.

A Nemzeti Választási Bizottság honlapján meg is jelent a kérelem, Magyar Péterék logója a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt mellett tűnt fel, a bejelentés napja április 10.

Magyar Pétert alelnöknek választották

„Mivel a sajtóba már kiszivárgott, ezért megerősítem, hogy a Talpra Magyarok Közössége a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indul a 2024. június 9-i választáson” – közölte egy újabb Facebook-posztban Magyar Péter, amiből az is kiderült, hogy

a párt a mai közgyűlésén az egyik alelnökévé választott, illetve többségbe kerültünk a párt ügydöntő szerveiben.

Magyar Péter megköszönte a párt alapító tagjainak, hogy „felismerve a hazánk érdekét, lehetővé tették a közös munkát”. A párt alelnöke azt is jelezte, hogy a párttal és annak indulásával kapcsolatban ő nyilatkozik, „kérem, hogy a korábbi alapítókat, civil embereket ne zaklassák feleslegesen”.

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint Magyar Péter 13 százalékos támogatottsággal rendelkezik, és elsősorban az ellenzéki pártoknak jelent kihívást. A Republikon Intézet is hasonló következtetésre jutott. Magyar Péter esélyeiről és az ellenzék előtt álló lehetséges stratégiákról itt kérdeztünk elemzőt.