Nagy nevekkel és két eseménnyel indítja kampányát a Fidesz

2024.04.13. 16:32
Hivatalosan április 20-án indul a választási kampány, a Fidesz a jövő hétre két eseményt időzített: szerdán Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt nyitja meg a kampányát, pénteken pedig Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond.

„Változást Budapesten! Karácsonyék nem érdemelnek még egy esélyt” – ezzel a felütéssel tette közzé posztját a budapesti Fidesz Facebook-oldala, ahol bejelentették: az önkormányzati választásra készülve Szentkirályi Alexandra szerdán 17 órától a Bálnában tart kampányindító rendezvényt.

Az eseményen beszédet mond Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere. Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok főpolgármester-jelöltje meghirdeti hét pontból álló, „Változást Budapesten” címre keresztelt tervét.

A Fidesz úgy látja, hogy „Budapesten 2019 óta újra Gyurcsány-korszak van. Olyan főpolgármesterre van szükség, aki Budapest érdekében képes együttműködni a kormánnyal. Ma Gyurcsánynak van főpolgármestere, a budapestieknek nincs. Gyurcsány emberei nem érdemelnek még egy esélyt”.

Orbán Viktor és a Választási Manifesztum

Menczer Tamás szintén Facebook-posztban jelentette be, hogy az európai parlamenti választásra készülve Választási Manifesztumot fogad el a Fidesz április 19-én, pénteken 15 órától a Millenárison.

Az eseményen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, továbbá felszólal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Deutsch Tamás EP-listavezető.

A Fidesz kommunikációs igazgatója elárulta: a Választási Manifesztum – amelyet a Fidesz országos választmánya fogad el – tartalmazni fogja azt, hogy mi a június 9-i választás tétje, és melyek a Fidesz legfontosabb céljai.

Menczer Tamás szerint „rendkívüli jelentőségű választás előtt állunk, hiszen a szomszédunkban már több mint két éve háború dúl, a világban háborús készülődés látható, a harmadik világháború veszélye soha nem volt akkora, mint napjainkban. Most a háború és a béke között kell választanunk! Mi nemet mondunk a háborúra, meg akarjuk őrizni Magyarország békéjét és biztonságát, de a nyomás a háborúpártiak részéről egyre nő, így hazánk békéjének megőrzése csak a magyar emberek támogatásával lehetséges. Továbbra is nemet mondunk a bevándorlásra és az LMBTQ-propagandára is”.