A marihuána legalizálásáról vitázna Deutsch Tamással a Kutyapárt

2024.04.14. 15:02
Európában évek óta téma a marihuána legalizálása, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pedig évek óta szervezője az április 20-án tartott Million Marijuana March hazai demonstrációjának. A párt nyílt vitára hívta erre a megmozdulásra Deutsch Tamást, a Fidesz EP-listavezetőjét, a téma pedig a már említett legalizáció lenne.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt évek óta házigazdája és szervezője az április 20-án megtartott Million Marijuana March demonstrációnak, amit világszerte megrendeznek.

„Ez nem pártrendezvény, de amíg nincs, aki meg tudja/meri szervezni itthon, addig csináljuk mi, ha már a többi párt gyáva hozzányúlni a kérdéshez” – áll a hivatalos esemény leírásában.

A Kutyapárt szerint az okos drogpolitika még mindig hírből sem ismert hazánkban, 

az ellátórendszer csődje, az ún. biodrogok térhódítása, az orvosi marihuána szabályozásának ellentmondásai, a kendernövény démonizálása, a szakmai szervezetek ellehetetlenítése és a képmutató drogtörvény mind zavarnak minket

– írják. Mindehhez pedig egy újabb nagy dobást is csatoltak, hiszen drogpolitikai vitára hívták Deutsch Tamást, a Fidesz EP-listavezetőjét. 

„Tisztelt Deutsch Tamás! Tisztelt Képviselő Úr! Mint a Fidesz EP-listavezetőjét vitára hívom önt 2024. április 20-ára, 14 órai kezdéssel” – kezdi Le Marietta, a Kétfarkú listavezetője a sajtóközleményben.

A nyílt vita témája az európai uniós drogpolitika és a marihuána EU-s országokban is egyre gyakoribb legalizációja vagy dekriminalizációja

– emelik ki a lényeget. A harmadik meghívott fél Mikulás Peksa, a cseh Kalózpárt európai parlamenti képviselője, aki a marihuána legalizációja mellett foglal állást.

A minden év április 20-án megrendezett nemzetközi Million Marijuana March keretében vitatkoznának, amit idén is a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervez Magyarországon. Helyszín a bulinegyed egyik jellegzetes pontja, az erzsébetvárosi Madách tér.

Így reméljük, hogy nemcsak EP-listavezetőként, hanem a Fidesz erzsébetvárosi alapszervezetének elnökeként és a kormánypárt bulibárójaként is eleget tesz kérésünknek

– zárták korántsem visszafogott, éles nyelvű meghívójukat a kutyák.