Hónapok óta várják a tulajdonosok, hogy átvehessék az ingatlanjukat a budapesti lakóparkban

2024.04.15. 20:07
Már a héten beköltözhetnek az első lakók a XIII. kerületi Duna Terasz Grande (DTG) lakóparkba. Egy elszámolási vita miatt a tulajdonosok hónapokat vártak arra, hogy átvehessék az ingatlant.

Mint írtuk, hónapok óta nem tud beköltözni csaknem 1500 ember egy majdnem 800 lakásos XIII. kerületi lakóparkba a beruházó Duna Terasz Grande Kft. és a kivitelező KÉSZ Zrt. elszámolási vitája miatt. A leendő lakók egy csoportja korábban demonstrációt is tartott a kivitelezés helyszínén, emellett nyílt levélben fordultak Lázár János építési és közlekedési miniszterhez. A tüntetésen az Index stábja is jelen volt.

A beruházó a HVG kérdésére közölte, hogy

A TERVEK SZERINT AZ ELSŐ LAKÓK MÁR A HÉTEN BEKÖLTÖZHETNEK A DUNA TERASZ GRANDE LAKÁSAIBA.

Az OTP Bank korábban nem folyósította a hitelét azoknak a vevőknek, akik a lakóparkban vásároltak lakást, ám a beruházó közleménye szerint a héten a  hitelrészletek átutalását is elindítják.

A Duna Terasz közleményében megerősítette, a kivitelező KÉSZ Zrt. hónapokon át kikapcsolva tartotta a tűzjelzőket. A beruházó szerint ez a probléma is megoldódott, így már megkezdték az ingatlanegységek felmérését. A lakások közül már hatszázat ellenőriztek, ezeknek csaknem fele alkalmas vagy kisebb javítás után válik alkalmassá az azonnali átadásra. A többi lakásnál még többnapos vagy néhány hetes munkálatokra van szükség – tették hozzá.