Magyar Péter öt kérdést tett fel Orbán Viktornak a háborús veszélyhelyzetről

2024.04.15. 13:51
A Tisza Párt alelnöke ismét a magyar miniszterelnökhöz intézett néhány kérdést, ezúttal a háborús veszélyhelyzetről. Többek között arra kíváncsi, hogy ha valóban veszélyhelyzet van, akkor miért bocsátják el a magyar katonákat; miért küldik őket Csádba; miért nincs elég óvóhely, és miért nem tájékoztatják a lakosságot, hogy mi a teendő egy országot ért támadás során.

Magyar Péter nem lassít, legújabb posztjában ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek üzent, ezúttal a két éve fennálló veszélyhelyzettel kapcsolatban, amelyre hivatkozva rendeleti kormányzás folyik. A magyar emberek nevében a következő kérdésekre várja a választ Orbántól:

  • „Igazak-e azok a hírek, hogy hazánkban alig néhány százezer emberre elegendő óvóhely áll rendelkezésre, és a meglévő óvóhelyek közül jelenleg többet is átalakítanak profitszerzési céllal? Ha igen, akkor ez kinek a felelőssége?
  • Igaz-e, hogy sok magyar településen még a polgári védelmi szirénák sem működnek, amik egy valódi veszélyhelyzet esetén figyelmeztethetnék a lakosságot? Ha igen, ez kinek a felelőssége?
  • Hogy lehet az, hogy Magyarországon senki nem ismeri azt a veszélyhelyzeti tervet, amely alapján tudható lenne, hogy kinek mikor mi a teendője egy terrortámadás, egy természeti katasztrófa vagy egy külső támadás esetén?
  • Hogy lehet az, hogy miközben hazánknak alig pár ezer hadra fogható professzionálisan kiképzett katonája van, közülük több százat Csádba küld, miközben a szomszédunkban véres háború folyik?
  • Háborús veszélyhelyzetben miért bocsátottak el 1800 jól képzett katonát?”

Ahogy arról beszámoltunk, vasárnap a Nemzeti Választási Iroda jogerőre emelte, hogy nyilatkozatba vette Magyarék Tisza Pártját, így tehát már semmi akadálya nincs annak, hogy elinduljanak a júniusi európai parlamenti és önkormányzati választásokon. A kampányidőszakban az alelnök az egész országot végig tervezi járni, és minden kisebb-nagyobb településen beszélgetni kíván az emberekkel Magyarország és Európa, valamint a magyar emberek jövőjéről.