Jogerős a TISZA Párt regisztrációja, Magyar Péterék indulhatnak a június 9-i választásokon

2024.04.15. 08:25
A Magyar Választási Bizottság jogerőre emelte a TISZA Párt nyilvántartásba vételi kérelmét, vagyis innentől semmi akadálya nincs annak, hogy Magyar Péterék pártja induljon az idei önkormányzati és európai parlamenti választásokon. Az alelnök országjárásba kezd, beindul a kampányszezon.

Ahogy arról beszámoltunk, április 10-én adták be Magyar Péterék pártjuk nyilvántartásba vételi kérelmét a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Nem telt bele pár óra és már azt is lehetett tudni, hogy a TISZA – Tisztelet és Szabadság Pártról van szó, amely öndefiníciója szerint egy ideológiamentes formáció és jobbközép pártként középutas politikát folytat. A szervezet egri székhelyű és 2021 óta inaktív volt, most viszont minden oka meglesz az aktivizálódásra, ugyanis 

jogerős lett a TISZA párt regisztrációja, így elindulhatnak a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választásokon.

Magyar Péter hétfő reggel egy rövid Facebook-üzenetben osztotta meg a hírt a követőivel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, április 17-én országjárásra indul Magyar, Békés vármegye lesz az első állomás, később Budapest, majd Baranya vármegye következik, április 20. után pedig teljes sebességre kapcsolnak és végigmennek az egész országon.